ΑΘΗΝΑ
01:36
|
06.05.2024
Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς που αποδεικνύονται επίορκοι», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να φτάσει μέχρι τέλους η έρευνα και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη ζήτησε από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων, στο οποίο εμπλέκονται και αστυνομικοί.

Σε δήλωσή του, ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος σημείωσε πως ύστερα από πολύμηνη έρευνα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων τον ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, «με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών».

«Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός μού εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο υπουργείο, ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς. Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών. Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς που αποδεικνύονται επίορκοι» τόνισε.

Όπως συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μόνο όταν οι εμπλεκόμενοι λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη «θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΝΤ1

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα