ΑΘΗΝΑ
00:09
|
05.05.2024
«Όχι άλλοι θάνατοι στις γραμμές. Σταματήστε την εγκληματική αδιαφορία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ (Καρόλου και Μάρνη), αύριο Παρασκευή 3 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι κααλούν η Ομάδα Γυναικών Σεπολίων – Κολωνού της ΟΓΕ, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σεπολίων «η Αναγέννηση» και ο Σύλλογος Κατοίκων Κεραμεικού – Ρουφ – Γκάζι «Μέγας Αλέξανδρος», με αφορμή τα θανατηφόρα δυστυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές, απαιτώντας άμεσα μέσα για να μη θρηνηθεί άλλος άνθρωπος.

Όπως αναφέρουν οι συλλογικότητες που καλούν την κινητοποίηση, οι δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες, σε διαβάσεις της οδού Κωνσταντινουπόλεως στα σύνορα της περιοχής του Μεταξουργείου με τον Κολωνό, προστίθενται στα αντίστοιχα θανατηφόρα περιστατικά που έχουν συμβεί τόσο φέτος όσο και παλαιότερα στα Σεπόλια, το Ρουφ, Το Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό και άλλες περιοχές. «Δυστυχώς μακραίνει η λίστα των νεκρών και μαζί της μεγαλώνει η θλίψη μας αλλά και η οργή μας!» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την καταγγελίαμας προς τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ γιατί δεν έλαβαν ποτέ όλα τα κατάλληλα μέτρα στις αφύλακτες και μη διαβάσεις ενώ αυτές χρησιμοποιούνται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, μαθητές, φοιτητές για να πάνε στην εργασία, στα σχολεία, στα ψώνια τους και τις δουλειές τους.

Από τη μία … δαπανώνται εκατομμύρια για «εκσυγχρονισμό του δικτύου», «διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τα δίκτυα άλλων χωρών», «διασύνδεση με ΒΙΠΕ και λιμάνια», «προσέλκυση επενδύσεων» και άλλα σχετικά με την κερδοφόρα λειτουργία του ιδιωτικοποιημένου πλέον σιδηρόδρομου και από την άλλη … δεν υπάρχει ούτε καν πρόβλεψη για νέα και σύγχρονα μέσα προστασίας της ανθρώπινης ζωής στις διαβάσεις και εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης !

Από τη μία … διαφημίζουν τα πολλά εκατομμύρια ευρώ του κύκλου εργασιών τους και τα καθαρά κέρδη τους και από την άλλη … δε δαπανούν «ούτε ευρώ» για να μη σκοτώνεται κόσμος στις γραμμές του τρένου !

Αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η πολιτική τους θεωρεί περιττό έξοδο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αποφεύγουν εδώ και χρόνια το κόστος και τη μέριμνα!

Αυτός είναι ο λόγος που αγνοούνται στην κυριολεξία τα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων εντός του αστικού ιστού! Συνεπώς θεωρείται «πολύ πιθανό» ένα θανατηφόρο ατύχημα απλά επειδή κάποιος άνθρωπος θέλει να διασχίσει τις γραμμές!

Αναρωτιόμαστε πως μπορούν τόσο το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση όσο και οι ιδιωτικοποιημένες πλέον εταιρείες ΟΣΕ Α.Ε και ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. (θυγατρική πλέον του Ιταλικού ομίλου FSI) να θεωρούν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!

Παρά τα συνεχή θανατηφόρα ατυχήματα…
Παρά τις καταγγελίες, τα αιτήματα και τις παρεμβάσεις των συλλόγων μας…

Μεγάλες και ταυτόχρονα εγκληματικές είναι και οι ευθύνες των Κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών γιατί κάνουν πως δε βλέπουν τι συμβαίνει στις γραμμές των τρένων και δεν προωθούν συγκεκριμένα μέτρα και λύσεις με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες ενώ διατηρούν ένα απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο περί «άτυπων διελεύσεων» και «ατομικής ευθύνης» που δεν υποχρεώνει δια νόμου τις εταιρείες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα και καλύπτει νομικά την αδιαφορία τους!

Διατυπώνουμε εκ νέου τα αιτήματά μας και απαιτούμε την υλοποίησή τους:

  • Να παρθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων και
    εξασφάλισης ασφαλούς διέλευσης σε ΟΛΕΣ τις διαβάσεις αφύλακτες και μη!
  • Τοποθέτηση φωτεινών και ηχητικών σημάνσεων και ενδείξεων.
  • Να διασφαλιστεί -με κατάλληλα μέτρα και σύγχρονες κατασκευές- η δυνατότητα ασφαλούς χρήσης των διαβάσεων από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.
  • Εξασφάλιση ορατότητας στις διαβάσεις πεζών όπου αυτή εμποδίζεται (πχ με φροντίδα της βλάστησης)»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα