ΑΘΗΝΑ
01:16
|
09.05.2024
Η CIA είχε αποδείξεις ότι τουλάχιστον 10 από τους υπαλλήλους της εμπλέκονταν σε εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η CIA είχε αποδείξεις ότι τουλάχιστον 10 από τους υπαλλήλους της εμπλέκονταν σε εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ωστόσο, μόνο σε έναν από αυτούς ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ οι περιπτώσεις των υπολοίπων αντιμετωπίστηκαν εντός της υπηρεσίας, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένα έγγραφα.

Η αποκάλυψη-βόμβα αναφέρθηκε από το BuzzFeed News, το οποίο μπόρεσε να αποκτήσει εκατοντάδες εσωτερικές αναφορές της CIA μέσω δικαστικών αγωγών σχετικά με τη νομολογία Freedom of Information Act (FOIA). Τα έγγραφα χρονολογούνται από το 2004 έως το 2019 και η υπηρεσία χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο ένας από τους 10 υπαλλήλους της CIA είχε «ανάρμοστη σεξουαλική δραστηριότητα με ένα άγνωστο δίχρονο κορίτσι» και παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλική επαφή με ένα εξάχρονο σε «δύο διαφορετικές περιπτώσεις». Ο υπάλληλος απολύθηκε από την υπηρεσία αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ ποινικά.

Ένας άλλος υπάλληλος φέρεται να αγόρασε σεξουαλικά βίντεο νεαρών κοριτσιών που καταγράφηκαν από τις μητέρες των θυμάτων – ένα περιστατικό που και πάλι οδήγησε στην παραίτησή του, αλλά όχι σε ποινική δίωξη –, ενώ ένας εργολάβος της CIA συνελήφθη να επιχειρεί να πληρώσει για σεξ με έναν ανήλικο, ο οποίος στην πραγματικότητα λειτουργούσε ως «δόλωμα» του FBI. Η συνεργασία με την εταιρεία του ανακλήθηκε, αλλά ούτε σε αυτόν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ένας ανώνυμος πρώην αξιωματούχος είπε στο BuzzFeed ότι η CIA προτιμά να αντιμετωπίζει περιστατικά εσωτερικά επειδή οι υπάλληλοι που κατηγορούνται για ένα έγκλημα «μπορεί ακούσια να αναγκαστούν να αποκαλύψουν πηγές και μεθόδους».

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν πως υπάρχει πρόβλημα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στη CIA και την απροθυμία της υπηρεσίας να το αντιμετωπίσει δια των νομίμων οδών.

Το 2015, το Vice News έλαβε επίσης έγγραφα, τα οποία έδειχναν ότι η CIA είχε γνώση της κακοποίησης παιδιών και των εγκλημάτων παιδικής πορνογραφίας που φέρεται να διαπράχθηκαν από το προσωπικό της.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Νεκροταφείο κατοικίδιων απέκτησε η Πάτρα

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα