ΑΘΗΝΑ
15:08
|
22.05.2024
Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν απομονώσει ένα αντίσωμα που μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά όλα τα στελέχη του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι έχουν απομονώσει ένα αντίσωμα που μπορεί να εξουδετερώσει αποτελεσματικά όλα τα στελέχη του Covid-19, παραπέμποντας τόσο σε εργαστηριακά πειράματα όσο και σε ανάλογα που πραγματοποιήθηκαν σε ζωντανό οργανισμό.

Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, Κινέζοι επιστήμονες από διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Sun Yat-sen στο Guangzhou και του Zhejiang University στο Hangzhou, θεωρούν ότι μπορεί να έχουν την πανάκεια στην πανδημία Covid-19.

Οι συγγραφείς της μελέτης ισχυρίζονται ότι το μονοκλωνικό αντίσωμα 35B5 έχει αποδειχθεί τόσο σε in vitro (εργαστηριακό πείραμα ή σε δοκιμαστικό σωλήνα) όσο και σε in vivo (που πραγματοποιήθηκαν σε ζωντανούς οργανισμούς) μελέτες ότι εξουδετερώνει άγριου τύπου Covid-19 (χωρίς μεταλλάξεις) καθώς και παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία (VOCs). Οι δοκιμές in vivo πραγματοποιήθηκαν σε εξανθρωπισμένα ποντίκια.

Οι επιστήμονες σημείωσαν ότι το αντίσωμα λειτουργεί επίσης στην μεταλλαγμένη παραλλαγή Delta, η οποία είναι υπεύθυνη για θανατηφόρα κύματα μόλυνσης σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία νωρίτερα φέτος.

«Το 35B5 εξουδετερώνει τον SARS-CoV-2 [Covid-19] στοχεύοντας έναν μοναδικό επίτοπο (μέρος του μορίου αντιγόνου στο οποίο προσκολλάται το αντίσωμα) που αποφεύγει τις επικρατούσες θέσεις μετάλλαξης», εξηγεί η μελέτη. Με άλλα λόγια, το 35B5 στοχεύει σε ένα μοναδικό μέρος του ιού που δεν αλλάζει κατά τη διαδικασία μετάλλαξης.

Στοχεύοντας μέρος του ιού που δεν επηρεάζεται από τις μεταλλάξεις, το αντίσωμα 35Β5 έδειξε ικανότητα για «πανεξουδετερωτική αποτελεσματικότητα» σε πολλαπλά στελέχη. Αυτά τα ευρήματα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, θα μπορούσαν «να αξιοποιηθούν για τον ορθολογικό σχεδιασμό ενός παγκόσμιου εμβολίου SARS-CoV-2 [Covid-19]».

Το τμήμα του αντιγόνου που στοχεύεται από το αντίσωμα 35Β5 υπάρχει επίσης στην παραλλαγή Omicron, σημειώνουν οι ερευνητές. Η έρευνα θα μπορούσε να αποδειχθεί ιδιαίτερα πολύτιμη εν μέσω της εξάπλωσης του Omicron. Ηγέτες και επιστήμονες σε όλο τον κόσμο ανησυχούν ότι ο μεταλλαγμένος ιός θα μπορούσε να αποφύγει την επαγόμενη από το εμβόλιο ανοσία και την ανοσία που αποκτήθηκε από προηγούμενη μόλυνση.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Φθιώτιδα: Λεωφορείο παραδόθηκε στις φλόγες στην Εθνική Οδό

Τον Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχονται αγωνιστικά οι εργαζόμενοι του Θριάσιου Νοσοκομείου

Έφυγε από τη ζωή ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη

Νεκροί και ανυπολόγιστες ζημιές από ανεμοστρόβιλους στην Αϊόβα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα