ΑΘΗΝΑ
14:33
|
28.01.2022
Άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου, «Πολύκαρπου Βλάχου», απέναντι από την Αγία Βαρβάρα στη Λεμεσό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστοι τοποθέτησαν χθες το βράδυ δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου,  «Πολύκαρπου Βλάχου», απέναντι από την Αγία Βαρβάρα στη Λεμεσό.

Ο ένας εκρητικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αποφάσισε ότι το σχολείο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό σήμερα.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Φραγκλίνου Ρούσβελτ που δεν εξερράγη, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες γονιών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, Μιχάλης Σαββίδης, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια και εξέφρασε λύπη για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Politis.com.cy

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Το «Χρήσιμο Σχολείο» και ο χαμός ενός 18χρονου σε εργοτάξιο

Ανοιχτή επιστολή εκπαιδευτικών κατά τηλεκπαίδευσης μέσω της πλατφόρμας Webex

«Παρακολουθήσεις και Διώξεις Δημοσιογράφων: Ανησυχία για το μέλλον της Ελευθερίας του Τύπου»

Επικρίσεις κατά Φον ντερ Λάιεν για το ντιλ με Pfizer

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα