ΑΘΗΝΑ
17:20
|
29.09.2022
Άγνωστοι τοποθέτησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου, «Πολύκαρπου Βλάχου», απέναντι από την Αγία Βαρβάρα στη Λεμεσό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άγνωστοι τοποθέτησαν χθες το βράδυ δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου,  «Πολύκαρπου Βλάχου», απέναντι από την Αγία Βαρβάρα στη Λεμεσό.

Ο ένας εκρητικός μηχανισμός εξερράγη κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας υλικές ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι. Ως εκ τούτου, η Αστυνομία αποφάσισε ότι το σχολείο θα πρέπει να παραμείνει κλειστό σήμερα.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και φρουρείται, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για εντοπισμό των δραστών.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη άγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Υπουργείου Παιδείας στη Φραγκλίνου Ρούσβελτ που δεν εξερράγη, ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαμαρτυρίες γονιών για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του για το περιστατικό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ’ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού, Μιχάλης Σαββίδης, καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια και εξέφρασε λύπη για το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Politis.com.cy

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φόβους για τηλεπικοινωνιακό μπλακάουτ το χειμώνα, αναφέρει το Ρόιτερς

«Όπλο πολέμου» η ελευθερία του λόγου για τη Τζασίντα Άρντερν

Κλείνει τα σύνορά της για τους Ρώσους τουρίστες η Φινλανδία

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα