ΑΘΗΝΑ
07:12
|
26.04.2024
Μεταφέρθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στα Σκόπια οι σοροί των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος της 23ης Νοεμβρίου στη Βουλγαρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεταφέρθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι στα Σκόπια οι σοροί των θυμάτων του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος της 23ης Νοεμβρίου στη Βουλγαρία, με ταξιδιωτικό λεωφορείο από τη Βόρεια Μακεδονία που τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 45 ανθρώπων (εκ των οποίων τα 12 παιδιά).

Το μεσημέρι οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν με δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο των Σκοπίων, όπου βρίσκονταν οι συγγενείς τους για να ακολουθήσουν οι κηδείες.

Παρόντες στο αεροδρόμιο ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι, ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ και ο πρόεδρος της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι.

Στην πολυήμερη διαδικασία ταυτοποίησης, με τη μέθοδο DNA, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, συμμετείχαν ειδικοί και καθηγητές Ιατροδικαστικής από τις δύο χώρες. Όλα τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα της 23ης Νοεμβρίου στον αυτοκινητόδρομο «Στρούμα» (Στρυμόνας) στη Ν.Δ Βουλγαρία, σε απόσταση 40 χλμ. από τη Σόφια,

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Πληροφορίες την επομένη του τροχαίου ανέφεραν πως το πούλμαν ταξίδευε χωρίς άδεια από τη Βόρεια Μακεδονία με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα για το αν είχε υποβληθεί στους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους για να διανύει τόσο μεγάλες αποστάσεις.

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Ο καιρός σήμερα: Λίγες νεφώσεις-Άνοδος της θερμοκρασίας

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα