ΑΘΗΝΑ
01:45
|
20.01.2022
Τα συμμετέχοντα μέρη επέστρεψαν στις χώρες τους για διαβουλεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διακόπηκε ο έβδομος γύρος των συνομιλιών στη Βιέννη για την αναβίωση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), όπως ανέφερε ο Ιρανός διαπραγματευτής και τα συμμετέχοντα μέρη επέστρεψαν στις χώρες τους για διαβουλεύσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, πριν αναχωρήσει από τη Βιέννη για την Τεχεράνη, ο Αλί Μπαγκερί Κάνι δήλωσε ότι η πορεία των συνομιλιών επανεξετάστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της κοινής επιτροπής της JCPOA.

Η ιρανική αντιπροσωπεία τόνισε ότι οι προτάσεις του Ιράν σχετικά με την άρση των παράνομων και σκληρών κυρώσεων καθώς και το πυρηνικό ζήτημα εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι, προσθέτοντας ότι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να παρουσιάσουν τεκμηριωμένες και λογικές απαντήσεις στις προτάσεις του Ιράν.

Κατά συνέπεια,τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν το θέμα στις χώρες τους και να συνεχίσουν τις συνομιλίες στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στο Reuters ότι ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών τερματίστηκε επειδή το Ιράν δεν φαίνεται σοβαρό να κάνει τα αναγκαία βήματα για επιστροφή στη συμμόρφωση με τη συμφωνία.

«Αυτό που αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες ημέρες είναι ότι το Ιράν σήμερα, δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιστρέψει στη συμμόρφωση, για τον λόγο αυτό τερματίσαμε αυτόν τον γύρο συνομιλιών στη Βιέννη» δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στο Reuters

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να παρατείνει τη διαδικασία συνεχίζοντας ταυτόχρονα  να προωθεί το πρόγραμμά του και η Ουάσινγκτον θα ακολουθήσει άλλες επιλογές εάν η διπλωματία αποτύχει, ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από IRNA, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και βαλλιστικούς πυραύλους έριξαν οι Χούθι στο Άμπου Ντάμπι

Σαδιστική (αυτο)κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Σχέδιο Ραϊσί για 20ετή στρατηγική συνεργασία Ιράν-Ρωσίας

Μόσχα: Δεν υπάρχει κίνδυνος πολέμου ευρείας κλίμακας στην Ευρώπη ή αλλού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα