ΑΘΗΝΑ
04:45
|
18.04.2024
Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του για απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων προς όφελος της ασφάλειας των επιχειρήσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι ανεμβολίαστοι, όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μιλώντας για την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Φαίνεται ότι το μέτρο πάει καλά, έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέα ραντεβού για εμβολιασμό μέσα σε λίγες ημέρες. Αν συνεχίσει να πηγαίνει έτσι ο ορισμός των ραντεβού, σε δέκα ημέρες θα έχουμε φτάσει στον στόχο μας, που ήταν να έχουν εμβολιαστούν έστω οι μισοί από όσους δεν ήταν εμβολιασμένοι».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, όταν και είπε πως οι απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων ίσως να συνιστούν λύση για το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι «στη γενική εργατική νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα μιας επιχείρησης να απολύσει εργαζόμενους για λόγους ανωτέρας βίας. Αν ο μη εμβολιασμός είναι τέτοιος λόγος, μπορεί να υπάρξουν απολύσεις. Οι εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση οφείλουν να είναι εμβολιασμένοι, γιατί αλλιώς βάζουν σε κίνδυνο την επιχείρηση. Αν νοσήσει ένας εργαζόμενος, πρέπει να μείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες και να πληρώνεται από την επιχείρηση, άρα και να λείψει από την επιχείρηση και να τον πληρώνει η επιχείρηση, προκαλώντας της ζημία. Δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα στη ζωή, υπάρχουν και υποχρεώσεις».

Σχετικά με τις αντιδράσεις και τις προσφυγές για το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, ο υπουργός σημείωσε πως «θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε στην προσφυγή που κάποιος αναπόφευκτα θα κάνει, διότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα άλλα ενδεχόμενα».

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα