ΑΘΗΝΑ
14:03
|
24.04.2024
Η έκρηξη κοντά σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν ήταν «στρατιωτική δοκιμή» σ'ύμφωνα με τρατιωτικό αξιωματούχο και τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην περιοχή Μπαντρούντ, κοντά στον πυρηνικό σταθμό Νατάνζ στην ιρανική επαρχία Ισφαχάν σύμφωνα με πληροφορίες ιρανικών μέσων ενημέρωσης που επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, με την κρατική τηλεόραση να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «άσκηση μέτρησης της αντίδρασης του συστήματος αεράμυνας σε πιθανή επίθεση».

«Πριν από μια ώρα, ένα από τα πυραυλικά συστήματα της περιοχής δοκιμάστηκε για να αξιολογηθεί η κατάσταση ετοιμότητας στο έδαφος και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε ο διοικητής της αντιαεροπορικής άμυνας της περιοχής της Νατάνζ στην κρατική τηλεόραση, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι κάτοικοι της Μπαντρούντ, σε απόσταση περίπου 20 χλμ., άκουσαν μια πολύ δυνατή έκρηξη.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Fars που παραθέτει το δημοσίευμα του Anadolu το drone φέρεται να καταστράφηκε, ενώ άλλες τοπικές πηγές στο Ιράν αναφέρουν ότι τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν κατέστρεψαν δύο άγνωστα αντικείμενα στον αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί η χρονική συγκυρία, με την έκρηξη να συμπίπτει χρονικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας εν μέσω τεταμένου κλίματος. Την περασμένη Παρασκευή διακόπηκε ο έβδομος γύρος των συνομιλιών στη Βιέννη για την αναβίωση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA), όπως ανέφερε ο Ιρανός διαπραγματευτής και τα συμμετέχοντα μέρη επέστρεψαν στις χώρες τους για διαβουλεύσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα