ΑΘΗΝΑ
07:50
|
26.01.2022
Κορυφαία επιστήμονας του ΠΟΥ τονίζει ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά καλή προετοιμασία. Σχεδόν σε 40 χώρες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από με μετάλλαξη «Όμικρον» του νέου κορονοϊού, αλλά να προετοιμάζεται, τόνισε κορυφαία επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μιλώντας στο συνέδριο Reuters NEXT. Ειδικότερα, η επιστήμονας του ΠΟΥ, Σουμία Σβαμίναθαν, υποστήριξε ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Η παραλλαγή εμφανίζει «υψηλή μεταδοτικότητα», τόνισε η δρ. Σβαμίναθαν επικαλούμενη τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική, και τόνισε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως – αν και αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Η Δέλτα αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το 99% των περιπτώσεων παγκοσμίως, πρόσθεσε η ίδια επιστήμονας.

«Πόσο πρέπει να ανησυχούμε; Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και προσεκτικοί, όχι να πανικοβληθούμε διότι βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πριν από ένα χρόνο», είπε χαρακτηριστικά η Σουμία Σβαμίναθαν .

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η παραλλαγή «Όμικρον» έχει ήδη εντοπιστεί σε σχεδόν 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ο «ασθενής μηδέν» στη χώρα μας εντοπίστηκε στην Κρήτη. Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές εάν η εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή καλύτερα ικανή να αποφύγει τα εμβόλια.

Τέλος,  ο διευθυντής του τμήματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι ο κόσμος έχει επί του παρόντος «πολύ αποτελεσματικά εμβόλια» κατά της νόσου Covid-19 και θα πρέπει να εστιάσουμε στην ευρύτερη διανομή τους. Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την αλλαγή των εμβολίων ώστε να προσαρμοστούν στη νέα μετάλλαξη. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προετοιμασίες στην Πάτρα για τη μεγάλη πορεία στην Αθήνα το Σάββατο

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Πάτρα

Έρευνες για τον εντοπισμό κτηνοτρόφου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air για αύριο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα