ΑΘΗΝΑ
11:27
|
26.04.2024
Κορυφαία επιστήμονας του ΠΟΥ τονίζει ότι δεν χρειάζεται πανικός, αλλά καλή προετοιμασία. Σχεδόν σε 40 χώρες έχει εντοπιστεί το νέο στέλεχος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να πανικοβάλλεται από με μετάλλαξη «Όμικρον» του νέου κορονοϊού, αλλά να προετοιμάζεται, τόνισε κορυφαία επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) μιλώντας στο συνέδριο Reuters NEXT. Ειδικότερα, η επιστήμονας του ΠΟΥ, Σουμία Σβαμίναθαν, υποστήριξε ότι η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με πριν από έναν χρόνο. Η παραλλαγή εμφανίζει «υψηλή μεταδοτικότητα», τόνισε η δρ. Σβαμίναθαν επικαλούμενη τα δεδομένα από τη Νότια Αφρική, και τόνισε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να γίνει το κυρίαρχο στέλεχος παγκοσμίως – αν και αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Η Δέλτα αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το 99% των περιπτώσεων παγκοσμίως, πρόσθεσε η ίδια επιστήμονας.

«Πόσο πρέπει να ανησυχούμε; Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και προσεκτικοί, όχι να πανικοβληθούμε διότι βρισκόμαστε σε διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πριν από ένα χρόνο», είπε χαρακτηριστικά η Σουμία Σβαμίναθαν .

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η παραλλαγή «Όμικρον» έχει ήδη εντοπιστεί σε σχεδόν 40 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Ο «ασθενής μηδέν» στη χώρα μας εντοπίστηκε στην Κρήτη. Προς το παρόν δεν είναι ακόμα σαφές εάν η εξαιρετικά μεταλλαγμένη παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή καλύτερα ικανή να αποφύγει τα εμβόλια.

Τέλος,  ο διευθυντής του τμήματος εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν, δήλωσε ότι ο κόσμος έχει επί του παρόντος «πολύ αποτελεσματικά εμβόλια» κατά της νόσου Covid-19 και θα πρέπει να εστιάσουμε στην ευρύτερη διανομή τους. Πρόσθεσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την αλλαγή των εμβολίων ώστε να προσαρμοστούν στη νέα μετάλλαξη. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα