ΑΘΗΝΑ
19:51
|
23.04.2024
Πυρά εναντίον αμάχων εξαπέλυσαν οι δυνάμεις ασφαλείας, δολοφονώντας αρχικά 6 άτομα και στη συνέχεια ακόμη 7 που διαμαρτυρήθηκαν όταν αντίκρισαν τα πτώματα των συμπολιτών τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά το Σάββατο σε μια αιματηρή επιχείρηση καταστολής με τις ινδικές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν αναίτια πυρ εναντίον αμάχων στη βορειοανατολική πολιτεία Νάγκαλαντ (Nagaland) το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Ειδικότερα, έξι εργάτες που επέστρεφαν στο σπίτι τους στην περιοχή Μον, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, δολοφονήθηκαν σύμφωνα με το δημοσίευμα από στρατιωτικές δυνάμεις που είχαν στήσει ενέδρα το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να εντοπίσουν αντάρτες που πίστευαν ότι δρούσαν στην περιοχή.  

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των συγγενών των δολοφονημένων εργατών και των κατοίκων του χωριού, οι οποίοι πήγαν αργότερα να αναζητήσουν τους αγνοούμενους και βρέθηκαν μπροστά στα πτώματά τους.  

«Εδώ υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών και το προσωπικό ασφαλείας πυροβόλησε, σκοτώνοντας ακόμη επτά άτομα» ισχυρίστηκε μιλώντας στο AFP ο αστυνομικός του Νάγκαλαντ, Σαντίπ Ταμγκάντζ (Sandeep M. Tamgadge) κάνοντας λόγο για «πολύ τεταμένη κατάσταση αυτή τη στιγμή». Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής των πολιτών με τις στρατιωτικές δυνάμεις πυροβολήθηκαν ακόμη επτά άτομα, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 13 ενώ εννέα ακόμη πολίτες χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία της περιοχής όπου νοσηλεύονται. 

Ο ινδικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας από τους στρατιώτες σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, κάνοντας λόγο για αδιευκρίνιστο αριθμό στρατευμάτων που τραυματίστηκαν. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι στρατιώτες ενεργούσαν βάσει «αξιόπιστων πληροφοριών» ότι οι αντάρτες δρούσαν στην περιοχή και είχαν στήσει ενέδρα για να τους αναχαιτίσουν, υποστηρίζοντας ότι «τα αίτια της ατυχούς απώλειας ζωών διερευνώνται στο υψηλότερο επίπεδο και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό και ισχυρίστηκε ότι η κρατική έρευνα θα «διασφαλίσει δικαιοσύνη στις οικογένειες των πενθούντων».

Στην ίδια κατεύθυνση με τον υπουργό, ο αρμόδιος διοικητής της περιοχής χαρακτήρισε το περιστατικό ως «άκρως καταδικαστέο» με ανάρτησή του στο Twitter περιοριζόμενος κατά τα άλλα σε εκκλήσεις για ψυχραιμία και ανακοινώσεις περί διενέργειας έρευνας για το συμβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα