ΑΘΗΝΑ
15:03
|
20.04.2024
Η Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε άμεσα στη δήλωση της Τζέν Ψάκι σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαρία Ζαχάροβα αντέδρασε άμεσα στη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου,Τζέν Ψάκι, σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Στην πρόσφατη δήλωση της Ψάκι ότι «τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποφασίζουν για τα μέλη του ΝΑΤΟ και όχι η Ρωσία. Έτσι ήταν πάντα η διαδικασία και έτσι θα προχωρήσει. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε από πού προέρχεται η πρόκληση αυτή τη στιγμή. Όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε από την Ουκρανία», η Ζαχάροβα απάντησε: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιος έριξε ατομικές βόμβες στον άμαχο πληθυσμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, ποιος σκότωσε ανθρώπους σε επιθέσεις ναπάλμ στο Βιετνάμ, ποιος βομβάρδισε τους πολίτες του Βελιγραδίου με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ποιος κατέθεσε ψευδείς μαρτυρίες κατά της Βαγδάτης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσιάζοντας κατασκευασμένα αποδεικτικά στοιχεία», και συνέχισε: «Ποιος εκτέλεσε τον Ιρακινό Πρόεδρο Σαντάμ Χουσεΐν με απαγχονισμό και ποιος απόλαυσε τη φρικτή δολοφονία του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, ποιος πραγματοποίησε δεκάδες επαναστάσεις, ποιος επινόησε τις ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες που έκτοτε έχουν διεισδύσει σε όλο τον κόσμο».

Συνέχισε την δήλωση της κάνοντας αναφορές στις παρεμβάσεις και πιέσεις των ΗΠΑ σε διάφορα μέρη του πλανήτη: «Ποιος οργάνωσε προκλήσεις με χημικά όπλα στη Συρία και το χρησιμοποίησε ως πρόσχημα για να βομβαρδίσει τη χώρα, ποιος αναδιαμόρφωσε το πολιτικό τοπίο των ευρωπαϊκών δημοκρατιών μέσω πιέσεων και παρεμβάσεων, ποιος πρόδωσε τους συμμάχους του στο Αφγανιστάν, ποιος θεωρούσε τη Λατινική Αμερική ως την «αυλή» του και διεξήγαγε ανθρωπιστικά πειράματα εκεί για δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά. Στον επίλογο της δήλωσης της ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει τη διεθνή συνθήκη και αποχώρησαν μονομερώς από πολλές συμφωνίες για τη στρατηγική σταθερότητα και ασφάλεια και «έχουν καταφύγει σε παράνομες κυρώσεις, εκβιασμούς και απειλές για να επιτύχουν το δικό τους οικονομικό και γεωπολιτικό όφελος».

«Είναι σημαντικό να τα θυμάστε αυτά και να μην τα ξεχνάτε, Τζεν» κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα