ΑΘΗΝΑ
12:52
|
25.04.2024
Ο διευθύνων σύμβουλος της better.com απέλυσε μέσα σε δευτερόλεπτα πάνω από 900 υπαλλήλους μέσω της πλατφόρμας zoom.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόλυση τουλάχιστον 900 υπαλλήλων μέσω zoom επέλεξε να κάνει σήμερα ο Βισάλ Γκαργκ, διευθύνων σύμβουλος της better.com, μίας αμερικανικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ενυπόθηκων δανείων.

Your employment is terminated': Better.com CEO Vishal Garg fires 900 staff  over Zoom name | WATCH - NIRMAL NEWS

Λίγες βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο ανεκδιήγητος διευθύνων σύμβουλος κάλεσε πάνω από 900 υπαλλήλους μέσω της γνωστής πλατφόρμας διαδικτυακών βιντεο-διασκέψεων λέγοντάς τους ορθά-κοφτά ότι «εάν είστε σε αυτή την κλήση ανήκετε στην άτυχη ομάδα που απολύεται»!

Βλέποντας τα σοκαρισμένα πρόσωπα των εκατοντάδων υπαλλήλων του ο Γκαργκ διευκρίνισε πως η απόφασή απόλυσης ισχύει άμεσα και πως θα πάρουν στη συνέχεια μέιλ από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού για να ενημερωθούν για τη διαδικασία και την αποζημίωση που δικαιούνται.

Ο Γκαργκ επικαλέστηκε τα γνωστά περί δύσκολης «εικόνας της αγοράς» και ανάγκης «αναδιάρθρωσης» και άμεσων περικοπών ύψους 7 δις. δολαρίων μη διστάζοντας να επιρρίψει τις ευθύνες κυρίως στους υπαλλήλους κατηγορώντας τους για μη ικανοποιητική παραγωγικότητα.

Επιπλέον τους κατηγόρησε ότι…«έκλεβαν» τους συναδέλφους και τους πελάτες τους γιατί ήταν αντιπαραγωγικοί και δούλευαν λίγο κάθε μέρα.

Σε σχετικό ρεπορτάζ του CNN αναφέρεται πως σήμερα απολύθηκε το 9% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένου και των μελών ενός επιτελείου που ήταν υπεύθυνο για προσλήψεις που θα διασφάλιζαν ισότητα και σεβασμό στην διαφορετικότητα μέσα στην εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα