ΑΘΗΝΑ
14:59
|
20.04.2024
Οι ΗΠΑ επικαλέστηκαν ως πρόσχημα «τη συνεχιζόμενη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας της ΛΔ Κίνας στη Σιντζιάνγκ».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απόφαση για απαγόρευση της συμμετοχής Αμερικανών αξιωματούχων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο επιβεβαίωσε απόψε η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, όπως είχε προαναγγείλει τον Νοέμβριο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε απόψε από την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, με πρόσχημα «τη συνεχιζόμενη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Σιντζιάνγκ και άλλων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο την συμμετοχή των Αμερικανών αθλητών στους αγώνες καθώς αυτοί θα συμμετάσχουν κανονικά.

Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσιγκτον δεν απάντησε σε κανένα αίτημα για σχόλιο από την πλευρά της. Πιθανώς επειδή νωρίτερα σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει με «αποφασιστικά αντίμετρα» σε περίπτωση διπλωματικού μποϊκοτάζ από τις ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα