ΑΘΗΝΑ
11:37
|
20.04.2024
Θα προηγηθεί έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα από τις τουρκικές αρχές, προτού αποφασιστεί η τύχη τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προσωρινά ελεύθεροι φέρεται πως αφέθηκαν απόψε ο Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. Φερών Αλεξανδρούπολης και η συνοδός του, οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη με την δικαιολογία ότι βρίσκονταν σε απαγορευμένη περιοχή.

Αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε απόψε η ειδησεογραφική ιστοσελίδα evrosonline.gr  αναφέρουν πως το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο και πως θα παραμείνουν σε ξενοδοχείο της Ανδριανούπολης μέχρι να ελεγχθούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Έβρος: Αυτό είναι το ζευγάρι που συνελήφθη στην Τουρκία – Κινητοποίηση στην  ΕΛΑΣ και το ΥΠΕΞ - Newsbomb - Ειδησεις

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η περιπέτεια του αστυνομικού και της συνοδού του επιβεβαιώθηκε νωρίτερα απόψε σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως αναφέρεται ο αστυνομικός δεν παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί για να αναλάβει την πρωινή βάρδια ως όφειλε. Κατά την πρώτη υπηρεσιακή έρευνα διαπιστώθηκε πως την Κυριακή,5 Δεκεμβρίου, είχε μεταβεί οδικώς στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους και πως ο ίδιος και η συνοδός του συνελήφθησαν σε απόσταση 50 μέτρων από ελληνοτουρκική μεθόριο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα