ΑΘΗΝΑ
09:50
|
18.07.2026
Οι ποινικές κυρώσεις προβλέπονται σε νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν απόψε στη βουλή τα υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποινικές κυρώσεις που προβλέπουν ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια θα αντιμετωπίσουν οι γονείς/κηδεμόνες μαθητών που δεν μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Παιδείας με στόχο την αδιατάραχτη παρακολούθηση των μαθημάτων από όλα τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διάταξη προβλέπει ότι όποιος έχει την επιμέλεια ή την πραγματική φροντίδα του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς την υποχρεωτική φοίτηση (μέχρι και το Γυμνάσιο), τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη και χρηματική ποινή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα