ΑΘΗΝΑ
01:16
|
23.04.2024
Πλέον δεν τρώμε μόνον ψάρια με ίχνη πλαστικού αλλά και αγροτικά προϊόντα, καθώς η υπερβολική χρήση πλαστικών έχει εισβάλλει για τα καλά και στο έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία προκαλούν οι διαπιστώσεις έκθεσης ειδικών του οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) για την καταστροφική χρήση πλαστικών στις αγροτικές καλλιέργειες διεθνώς.Όπως επισημαίνουν, το έδαφος της Γης πλέον περιέχει μεγαλύτερες ποσότητες μικροπλαστικών από τα νερά των ωκεανών απειλώντας την ασφάλεια των τροφίμων και την ανθρώπινη υγεία.

Διαπιστώνουν «αδιαμφισβήτητα στοιχεία» για την ανάγκη καλύτερης διαχείρισης των εκατομμυρίων τόνων πλαστικού που χρησιμοποιούνται ετησίως στις συσκευασίες και τη μεταφορά ή φύλαξη αγροτικών προϊόντων κάθε χρόνο.

Τονίζουν πως σε μεγάλο βαθμό τα περισσότερα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στην γεωργία είναι μίας χρήσης και θάβονται στο χώμα ή καίγονται μετά την αξιοποίησή τους με δυσμενείς συνέπειες για το φυσικό περιβάλλον και τον άνθρωπο καθώς τα περισσότερα περιέχουν τοξικά, παθογόνα ή και καρκινογόνα στοιχεία.

5 Ways To Avoid Buying Fake Food | Food & Wine

Η υποδιευθύντρια του FAO, Μαρία Ελένα Σεμέδο παρουσιάζοντας τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης τόνισε πως τα σωματίδια πλαστικών μπορούν να «αφομοιωθούν» στις τροφικές αλυσίδες απειλώντας την επισιτιστική ασφάλεια, την καταλληλότητα των τροφίμων διακυβεύοντας την υγεία ζώων και ανθρώπων. Εκτίμησε πως μόνο το 2019 χρησιμοποιήθηκαν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή πάνω από 12,5 τόνοι πλαστικών προϊόντων πέρα από τους άλλους 37,3 εκατομμύρια τόνους στην συσκευασία τροφίμων.

How plastics help reduce waste in food packaging | ProFood World

Στην κορυφή της πυραμίδας των πλαστικών στο καλλιεργίσιμο έδαφος είναι οι χώρες της Ασίας, και έπονται εκείνες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο εργατικό δυστύχημα στη Λακωνία με θύμα 25χρονο

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

Σύλληψη 38χρονου στην Πάτρα από την Αντιτρομοκρατική

Αβάσιμες οι κατηγορίες του Ισραήλ κατά της UNRWA λέει ανεξάρτητη επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα