ΑΘΗΝΑ
22:33
|
24.04.2024
Το Ισραήλ «δεν θα σταματήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο» να πολεμά ενάντια στις «δυνάμεις του Κακού» στη Μέση Ανατολή δήλωσε ο Μπένετ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ υποστήριξε σήμερα την Τρίτη (7/12) ότι το Ισραήλ «δεν θα σταματήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο» να πολεμά ενάντια στις «δυνάμεις του Κακού» στη Μέση Ανατολή, ώρες μετά την αεροπορική επίθεση με στόχο ιρανική αποστολή όπλων στο λιμάνι της Λαττάκεια της Συρίας.

«Αναγνωρίζουμε τις απειλές στην περίπλοκη περιοχή μας. Απωθούμε τις κακές δυνάμεις αυτής της περιοχής μέρα και νύχτα», είπε συγκεκριμένα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, πλάι στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ισραήλ-Κύπρου. – Σύνοδος Κορυφής της Ελλάδας στην Ιερουσαλήμ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε το πρωί ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους στο λιμάνι της παράκτιας πόλης Λαττάκεια. Η επίθεση, σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης, είχε στόχο αποστολή όπλων που προοριζόταν για ιρανικές πολιτοφυλακές στη χώρα. Από την πλευρά του ισραηλινού στρατού δεν υπήρξε κανένα σχόλιο.

«Δεν θα σταματήσουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο…Αυτό συμβαίνει σχεδόν καθημερινά. Μπροστά στις δυνάμεις της καταστροφής, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε και δεν θα κουραστούμε», συμπλήρωσε ο Μπένετ.

Στο τέλος της συνάντησης, η υπουργός Επιστήμης, Τεχνολογίας και Διαστήματος του Ισραήλ Ορίτ Φαρκάς-Χάκοεν και ο Κύπριος Υφυπουργός Καινοτομίας και Τεχνολογίας, Κυριάκος Κόκκινος, υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της φετινής τριμερούς συνόδου κορυφής Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας, της όγδοης στη σειρά αλλά πρώτης από την ανάληψη των καθηκόντων του Μπένετ τον Ιούνιο, οι ηγέτες της Μεσογείου συζήτησαν επίσης την αυξημένη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων EastMed, την ενίσχυση του τουρισμού και την καταπολέμηση του κλίματος αλλαγή. Είναι η πρώτη φορά που ο Μπένετ συμμετέχει σε αυτή τη συνάντηση ως πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Κύπρου την Τρίτη, συζητώντας για την πρόοδο στους τομείς της ασφάλειας, της ενέργειας και των οικονομικών θεμάτων. Στη συνάντηση με τον Αναστασιάδη, τόνισε επίσης τη σημασία της σχέσης Ισραήλ-Κυπριακής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας πως οι πρόσφατες συμφωνίες εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και αραβικών χωρών προσφέρουν περαιτέρω ευκαιρίες για συνεργασία στη Μέση Ανατολή γενικότερα.

Πηγές: Haaretz

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα