ΑΘΗΝΑ
07:52
|
20.09.2024
Για παραβίαση της αρχής της ουδετερότητας στον αθλητισμό κατηγόρησε η Κίνα τις ΗΠΑ, μετά το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για παραβίαση της αρχής της ουδετερότητας στον αθλητισμό κατηγόρησε η Κίνα τις ΗΠΑ, μετά το διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 του Πεκίνου, που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον, στο όνομα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κινεζική οργή εκφράστηκε επίσημα από τον εκπρόσωπο της υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Ζάο Λιγιάν: «Η απόπειρα των ΗΠΑ να διαταράξουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βασισμένη σε μία ιδεολογική προκατάληψη, ψέματα και φήμες, δεν θα έχει ως αποτέλεσμα παρά να εκθέσει στα μάτια όλων τις κακόβουλες προθέσεις των ΗΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ θα στείλουν τους αθλητές τους, αλλά δε θα υπάρξει καμία αμερικανική διπλωματική εκπροσώπηση εξαιτίας της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, ιδιαίτερα στην επαρχία Σιντζιάνγκ, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Λευκός Οίκος, αψηφώντας τις κινεζικές προειδοποιήσεις.

«Ειλικρινά, οι Κινέζοι είναι ανακουφισμένοι από την είδηση, διότι όσο λιγότεροι αμερικανοί αξιωματούχοι υπάρχουν, τόσο λιγότερο ιός θα υπάρχει», ήταν η ανάρτηση του κινεζικού ταμπλόιντ Global Times, ναυαρχίδας της προπαγάνδας του Πεκίνου.

Το Πεκίνο κατηγορείται, βάσει αποδεικτικών στοιχείων πλειάδας οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κράτηση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου Ουιγούρων σε «κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης».

Οι κινεζικές αρχές καταγγέλλουν συστηματικά «την ανάμειξη» των Δυτικών και επαναλαμβάνουν την διαβεβαίωση ότι πρόκειται για «κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης» για την υποστήριξη της απασχόλησης και την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί κυβερνήσεων Τραμπ Μάικ Πομπέο τάχθηκε υπέρ του πλήρους μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγές: Euronews, Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

Νίκη στον πόντο και πρόκριση στον τελικό για τον ΠΑΟΚ στην Αττάλεια

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα