ΑΘΗΝΑ
15:25
|
25.04.2024
Το σωματείο εργαζομένων κάνει τις καταγγελίες λίγες ώρες πριν την έναρξη 48ωρης απεργίας από τις 22.00 απόψε ως τις 22.00 μ.μ. της Πέμπτης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την στάση της εργοδοσίας των ΕΛΤΑ και την προσπάθεια δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων-Ταχυμεταφορών του Νομού Αττικής (ΣΕΤΤΑ) ενόψει της 48ωρης απεργίας που ξεκινούν εργαζόμενοι του κλάδου απόψε από τις 22.00 μ.μ. και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 9 Δεκέμβρη, την ίδια ώρα.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο καταγγέλλει πως η διοίκηση των ΕΛΤΑ «διαδίδει ψέματα, απειλές και μία σειρά εξυπνάδες» επειδή φοβάται ότι οι εργαζόμενοι «συσπειρωμένοι στο κλαδικό τους σωματείο, το ΣΕΤΤΑ, αποφάσισαν να αντιδράσουν, να οργανωθούν και να παλέψουν». Και συνεχίζει:

«Φοβάται ότι οι σκλάβοι ενοικιαζόμενοι ξύπνησαν» και διεκδικούν το αυτονόητο. Να θεωρούνται εργαζόμενοι στον εργοδότη, που αποκλειστικά παρέχουν έργο, δηλαδή στα ΕΛΤΑ και στα ΕΛΤΑ COURIER. Που διεκδικούν τους ίδιους όρους εργασίας και αμοιβής με τους συναδέλφους τους αορίστου χρόνου, που για χρόνια δουλεύουν δίπλα δίπλα….

Αναφέρουν πως η εργοδοσία επιδίωξε να εξασφαλίσει προσωπικό ασφαλείας ενόψει της απεργίας. Το ΣΕΤΤΑ προειδοποίησε τα ΕΛΤΑ για παραβίαση του νόμου 1264/82 και έκαναν σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας για απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα