ΑΘΗΝΑ
01:52
|
25.04.2024
Παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νηπιαγωγοί του 19ου Νηπιαγωγείου Χανίων μηνύθηκαν από γονέα γιατί στα πλαίσια του αναλυτικού προγράμματος και της διδασκαλίας της ενότητας «Σώμα» ανέφεραν τις επιστημονικές ονομασίες των γεννητικών οργάνων στα παιδιά. Ο μηνυτής κατηγορεί τις εκπαιδευτικούς ότι προέβησαν σε έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο και στην εκ προθέσεως ψυχική κακοποίηση ανηλίκων.

Το «έγκλημα» θα διερευνηθεί αύριο Τετάρτη στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων με τις δύο εκπαιδευτικούς να βρίσκονται, από εκεί που δεν το περίμεναν, στο εδώλιο του κατηγορουμένου γιατί απλά έκαναν τη δουλειά τους, παρότι δεν έπραξαν αυθαίρετα αλλά κατόπιν οδηγιών που δόθηκαν κατά τη διάρκεια ημερίδας με θέμα «Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη- σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρώιμη ηλικία» με ομιλήτριες δύο έγκριτες, τέως Σχολικούς Συμβούλους.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Χανίων:

«Πρόκειται για παρέμβαση στο εκπαιδευτικό έργο και προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων, οι οποίες ακολούθησαν το αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου και τις σύγχρονες θεωρίες της μάθησης.

Σε μια περίοδο που εξελίσσεται μια συντονισμένη επίθεση σε βάρος των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία και επιχειρείται να τους επιρριφθούν όλες οι ευθύνες για τα δεινά της εκπαίδευσης, μέσω της αξιολόγησης, είναι ανάγκη να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία με βάση τις θεωρίες της μάθησης.

Οι γονείς είναι μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας με πολύ σημαντικό αλλά διακριτό ρόλο, και κάθε προσπάθεια επέμβασης στο εκπαιδευτικό έργο και στοχοποίησης συναδέλφων μας μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα