ΑΘΗΝΑ
07:44
|
20.09.2024
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής του δεν θα παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον δρόμο που άνοιξαν οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, βαδίζει επισήμως και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα (Τετάρτη, 8/12) ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησής του δεν θα παρευρεθεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. 

Συγκεκριμένα, ο Τζόνσον ρωτήθηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα πλαισιώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και τη Λιθουανία σε ένα διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Αγώνων τον Φεβρουάριο, καθώς το Πεκίνο κατηγορείται ότι δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι ο ίδιος είναι αντίθετος σε μποϊκοτάζ που αφορούν αθλητές, ωστόσο η χώρα του θα μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Αγώνες.

«Θα υπάρξει ουσιαστικά διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Δεν αναμένεται να παρευρεθούν υπουργοί και αξιωματούχοι. Η κυβέρνηση δεν διστάζει να θέσει αυτά τα ζητήματα στην Κίνα, όπως έκανα με τον πρόεδρο Σι την τελευταία φορά που μίλησα μαζί του», δήλωσε ο Τζόνσον. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε διπλωματικό μποϊκοτάζ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις κινεζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το Πεκίνο, αντιδρώντας, απείλησε να ανταπαντήσει λαμβάνοντας «αντίμετρα», χωρίς να επεξηγήσει ποια θα είναι αυτά.

Η Αυστραλία ανακοίνωσε διπλωματικό μποϊκοτάζ των Αγώνων του 2022 νωρίτερα σήμερα. Ο πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον είπε ότι η απόφαση αυτή ήταν «προς το εθνικό συμφέρον της Αυστραλίας» και αναφέρθηκε στην επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της χώρας του και της Κίνας – συμπεριλαμβανομένης της διαμάχης για την απόφαση της Αυστραλίας να αποκτήσει πυρηνικά υποβρύχια – καθώς και τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Πηγές: SkyNews, ABC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκη στον πόντο και πρόκριση στον τελικό για τον ΠΑΟΚ στην Αττάλεια

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Οπαδοί της Celtic στον λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα