ΑΘΗΝΑ
10:43
|
19.04.2024
Την μόνιμη αντικατάσταση 1.400 εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργία από τον Οκτώβριο ανακοίνωσε, ο κολοσσός των δημητριακών, Kellogg.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την μόνιμη αντικατάσταση 1.400 εργαζομένων που βρίσκονται σε απεργία από τον Οκτώβριο ανακοίνωσε, ο κολοσσός των δημητριακών, Kellogg.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι σε τέσσερα εργοστάσια της εταιρίας είχαν απορρίψει την πρόταση της εταιρίας που προέβλεπε αυξήσεις 3% καθώς υποστηρίζουν ότι αξίζουν σημαντικές αυξήσεις επειδή εργάζονται συνήθως περισσότερες από 80 ώρες την εβδομάδα και κράτησαν τα εργοστάσια σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι απεργούν από τις 5 Οκτωβρίου σε εργοστάσια στο Μίσιγκαν, τη Νεμπράσκα και την Πενσυλβάνια και το Τενεσί.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται επίσης για τις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας και την μεταφορά τους στο εξωτερικό, καθώς και για ένα προτεινόμενο σύστημα δύο ταχυτήτων που δίνει στους νεότερους εργαζόμενους στα εργοστάσια λιγότερες αμοιβές και λιγότερες παροχές.

Μιλώντας στον Guardian τον Οκτώβριο, ο πρόεδρος του BCTGM Local3G και εργαζόμενος τέταρτης γενιάς στο εργοστάσιο της Kellogg στο Μίσιγκαν, περιέγραψε την κατάσταση ως αγώνα επιβίωσης.

«Μόλις πριν ένα χρόνο, μας χαιρετούσαν ως ήρωες, καθώς δουλεύαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, επτά ημέρες την εβδομάδα, 16 ώρες την ημέρα. Τώρα, προφανώς, δεν είμαστε πλέον ήρωες», δήλωσε. «Δεν έχουμε Σαββατοκύριακα, πραγματικά. Απλώς δουλεύουμε επτά ημέρες την εβδομάδα, μερικές φορές 100 έως 130 ημέρες στη σειρά. Για 28 ημέρες, τα μηχανήματα λειτουργούν, και στη συνέχεια ξεκουράζονται τρεις ημέρες για καθαρισμό. Δεν μας φέρονται καν τόσο καλά όσο φέρονται στα μηχανήματά τους» συμπλήρωσε.

Η εταιρεία που κατά τη διάρκεια της απεργίας χρησιμοποίησε μισθωτούς και εξωτερικούς εργάτες για να διατηρήσει τη λειτουργία των εργοστασίων, δήλωσε ότι τώρα προχωρά στην πρόσληψη μόνιμων αντικαταστατών για τους απεργούς εργαζόμενους.

Νωρίτερα φέτος, περίπου 600 εργαζόμενοι στα τρόφιμα κατέβηκαν επίσης σε απεργία σε εργοστάσιο της Frito-Lay στην Τοπίκα του Κάνσας και άλλοι 1.000 εργάτες απείχαν από την εργασία τους σε πέντε εργοστάσια της Nabisco στις ΗΠΑ. Σε μια άλλη πρόσφατη απεργία, πάνω από 10.000 εργαζόμενοι της Deere εξασφάλισαν αυξήσεις 10% και βελτιωμένες παροχές, μετά από απεργιακό αγώνα ενός μήνα.

Πηγή: Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα