ΑΘΗΝΑ
19:09
|
23.04.2024
Ευθύμιος Λέκκας: Δεν εμπνέει ανησυχία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:49 δυτικά της Πρέβεζας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού ινστιτούτου ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 9χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Πρέβεζας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα, η σεισμική δόνηση δεν εμπνέει ανησυχία καθώς εντάσσεται στην ακολουθία των σεισμών που δίνει η περιοχή του τόξου του Ιονίου.

Το τόξο ξεκινά από τα νησιά του Ιονίου, περνά από τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, διέρχεται νότια της Κρήτης, της Κάσου, της Καρπάθου και της Ρόδου και καταλήγει στη Νοτιοδυτική Τουρκία. Η τιτάνια σύγκρουση των δύο πλακών δίνει στην περιοχή αυτή σεισμούς ακόμη και μεγαλύτερους των 7 Ρίχτερ.

Η τελευταία ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή ήταν στις 21 Μαρτίου του 2020, όταν 5,6 Ρίχτερ έπληξαν το Καναλλάκι, οικισμό της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πρέβεζα, σε όλη την παράκτια ζώνη καθώς και στην ενδοχώρα έως και το Δήμο Πάργας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Σύλληψη τριών ατόμων για την πυρκαγιά στην Πάρο

Αναστολή καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες

Ηλεία: Μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω κοντά σε κατοικημένη περιοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα