ΑΘΗΝΑ
09:16
|
19.05.2024
Η αποστολή του ΟΗΕ στην περιοχή μετρά 146 θανάτους έως τώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επτά κυανόκρανοι των Ηνωμένων Εθνών σκοτώθηκαν την Τετάρτη στο Μαλί όταν αυτοκινητοπομπή εφοδιασμού έπεσε πάνω σε εκρηκτικό μηχανισμό, ανακοίνωσε η αποστολή MINUSMA του ΟΗΕ.

«Ο αρχικός απολογισμός είναι επτά νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες», ανέφερε στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει την εθνικότητα των θυμάτων.

Το περιστατικό συνέβη ανάμεσα στις πόλεις Ντουέντζα και Σεβάρε και τα θύματα ήταν μέλη του αποσπάσματος του Τόγκο της MINUSMA.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε έντονα «αυτή την αποτρόπαια επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρρίκ στη Νέα Υόρκη και κάλεσε τις αρχές του Μάλι να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Ο επικεφαλής της MINUSMA Ελ-Γκασίμ Γουέιν καυτηρίασε την επίθεση που χαρακτήρισε «δειλή», σημειώνοντας ότι προστίθεται στον ήδη βαρύ φόρο αίματος που καταβάλλει η αποστολή του ΟΗΕ στο Μάλι. «Μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου», ανέφερε σε δήλωσή του.

Τη Δευτέρα, ένας ακόμα στρατιώτης της MINUSMA έχασε τη ζωή του από τραύματα που προκλήθηκαν από βόμβα στην άκρη του δρόμου κοντά στη βόρεια πόλη Τεσαλέτ στις 22 Νοεμβρίου.

Το Μάλι αποτελεί το επίκεντρο δράσης οργανώσεων οι οποίες συνδέονται με την Αλ Κάιντα, με τις επιθέσεις να ξεκινούν στο βόρειο τμήμα της χώρας το 2012 και να εξαπλώνονται στη συνέχεια στον γειτονικό Νίγηρα και την Μπουρκίνα Φάσο. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την περιοχή έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί.

Η MINUSMA ξεκίνησε την ανάπτυξή της στο ταραγμένο κράτος του Σαχέλ το 2013 και όπως αναφέρει ο ΟΗΕ έχει υποστεί τις περισσότερες απώλειες από οποιαδήποτε άλλη ειρηνευτική επιχείρησή του Οργανισμού, με 146 θανάτους μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από: AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα