ΑΘΗΝΑ
11:51
|
20.04.2024
«Κατάχρηση εξουσίας» χαρακτήρισε το μέτρο ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού, που επέβαλε ο πρόεδρος Μπάιντεν σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 100 υπαλλήλους, τάχθηκε χθες Τετάρτη, η πλειοψηφία της Γερουσίας, με δύο Δημοκρατικούς, τον γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια Τζο Μάντσιν και τον γερουσιαστή της Μοντάνα Τζον Τέστερ, να συμπορεύονται με τους Ρεπουμπλικάνους.

52 μέλη της Γερουσίας ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του μέτρου, ενώ 48 ψήφισαν κατά. Σε αυτούς που τάχθηκαν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού συμπεριλαμβάνονταν και οι δύο μοναδικοί ανεξάρτητοι γερουσιαστές, ο Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ και ο Άνγκους Κινγκ από το Μέιν.

Αν και η ψηφοφορία έδειξε σημαντική αντίθεση στο εκτελεστικό διάταγμα Μπάιντεν – η οποία απειλεί με πρόστιμα τις εταιρείες με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους που δεν διασφαλίζουν ότι όλο το προσωπικό τους είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του Covid-19 – είναι απίθανο να οδηγήσει σύντομα σε ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής, καθώς θα πρέπει να πάρει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων και να αποφύγει το βέτο Μπάιντεν, πράγμα εξαιρετικά απίθανο.

Ο Δημοκρατικός επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας επιτέθηκε στην απόφαση, συγκρίνοντας τους Ρεπουμπλικάνους με όσους πιστεύουν ότι «ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη» και ότι «η Γη είναι επίπεδη».

Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους υπερασπίστηκαν τη στάση τους, χαρακτηρίζοντας το μέτρο αντισυνταγματικό και προειδοποιώντας ότι απειλεί ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που καταστρέφει την οικονομία.

«Ο παράλογος υποχρεωτικός εμβολιασμός (κατ’ εντολή) Μπάιντεν αποτελεί κατάχρηση εξουσίας», είπε δίνοντας τον τόνο ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ. Όπως εκείνος, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι δηλώνουν υπέρ των εμβολίων, αλλά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με πληροφορίες από Russia Today

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα