ΑΘΗΝΑ
14:48
|
06.05.2024
Μόλις 96 είναι οι ασθενείς που νοσούν βαριά από κορονοϊό στο Ισραήλ. Ο αριθμός είναι ο μικρότερος από τα μέσα του περασμένου Ιούλη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία περίοδο κατά την οποία η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες παίρνουν περιοριστικά μέτρα για  να αναχαιτίσουν τον ξέφρενο καλπασμό κρουσμάτων των παραλλαγών «Όμικρον» και «Δέλτα», το Ισραήλ διαπιστώνει σημαντική μείωση των σοβαρών υποθέσεων ασθένειας από covid-19 καθώς αυτές (για πρώτη φορά εδώ και 4,5 μήνες) είναι λιγότερες από 100.

Στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ αναφέρουν πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι 96 παρά τις ανησυχίες για αύξηση των κρουσμάτων από τη νέα μετάλλαξη «Όμικρον».  Από τους 96, οι 55 είναι με αναπνευστήρες. Ο αριθμός των σοβαρά νοσούντων από κορονοϊό φαίνεται, επίσης, να μειώνεται από τις 9 Νοέμβρη.

Τα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας αναφέρουν ως σήμερα το θάνατο 8.210 ασθενών, εκ των οποίων οι τελευταίοι πέντε πέθαναν μέσα στην τελευταία βδομάδα.

Την Τετάρτη διαγνώστηκαν 651 νέα κρούσματα και άλλα 153 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας το 2020 είναι 1.348.486. Σε σχέση με την παραλλαγή «Όμικρον» έχουν εντοπιστεί ως τώρα στο Ισραήλ 21 εξακριβωμένες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά τα τεστ, την Τετάρτη διενεργήθηκαν πάνω από 100.000 έλεγχοι, εκ των οποίων μόλις το 0,69% απεδείχθη θετικό στον κορονοϊό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα