ΑΘΗΝΑ
23:03
|
18.05.2024
Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να προσανατολίζεται σε 15νθήμερη παράταση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει παράταση, στην προθεσμία για τη σύναψη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις έως σήμερα ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και όχι με τις νέες που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο αναμένεται να κατατεθεί εντός των επομένων ημερών από το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον «Παραπολιτικά FM», η νομοθετική ρύθμιση θα δίνει μια ρεαλιστική παράταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να προσανατολίζεται σε 15 μέρες έως έναν μήνα παράταση με την προϋπόθεση να έχει υποβληθεί η δήλωση μεταβίβασης.

Βασικός στόχος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, είναι να διευκολυνθούν χιλιάδες πολίτες οι οποίοι πιθανόν να μην προλάβουν να ολοκληρώσουν τη σχετική διαδικασία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών από την 1η Ιανουαρίου και η υποχρεωτική έκδοση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου για όλα τα ακίνητα που πρόκειται να μεταβιβαστούν, έχουν δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό σε συμβολαιογραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία καθώς οι φορολογούμενοι τρέχουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και πιστοποιητικά για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων προκειμένου για να προλάβουν να υπογράψουν συμβόλαια με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα