ΑΘΗΝΑ
13:08
|
17.05.2024
Ο Σύλλογος ζητά να μάθει με ποια κριτήρια βαθμολογήθηκε και απορρίφθηκε η 27χρονη εκπαιδευτικός, η οποία καλύπτει όλα τα απαιτούμενα στην προκήρυξη προσόντα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους αρμόδιους υπουργούς Κωστή Χατζηδάκη και Δόμνα Μιχαηλίδου εγκαλεί ο σύλλογος εργαζομένων Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών, για απόλυση τυφλής φιλολόγου από το ΚΔΑΠμεΑ του ΚΕΑΤ καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση του φορέα.

Ο Σύλλογος ζητά να μάθει με ποια κριτήρια βαθμολογήθηκε και απορρίφθηκε η 27χρονη εκπαιδευτικός, η οποία καλύπτει όλα τα απαιτούμενα στην προκήρυξη προσόντα, όπως επίσης την άμεση επαναπρόσληψης της ίδιας, με σύμβαση αορίστου χρόνου, και όλων των πρώην εργαζομένων που αποτελούν θύματα αυθαιρεσίας της διοίκησης.

Οι εργαζόμενοι επικρίνουν ιδιαιτέρως την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σημειώνοντας πως η ίδια έχει επικαλεστεί το επιχείρημα ότι η τυφλή φιλόλογος αναπλήρωνε πέρυσι προσωρινά μια εκπαιδευτικό, στην οποία όμως δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα διδασκαλίας αφότου επέστρεψε από άδεια, και πως έχει αναφέρει δις ότι η 27χρονη εκπαιδευτικός γνωρίζει αλβανικά χωρίς να προσθέσει ότι η κοπέλα μιλά ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

«Θα αστειεύεστε βέβαια όταν λέτε ότι η Διοίκηση του ΚΕΑΤ δεν έχει λόγο για τα όσο διαδραματίζονται στην ΑΜΚΕ “Πρωτοπορία” της οποίας κατέχει το 99%- και στο ΚΔΑΠμεΑ που η “Πρωτοπορία” διαχειρίζεται» τονίζουν για να συμπληρώσουν το εξής:

«Καταλαβαίνουμε γιατί σείστε σε θέση να γνωρίζετε με τόσο ακρίβεια στοιχεία για την οικογενειοκρατία των παλαιότερων χρόνων, αφού οι δικές σας κυβερνήσεις είχαν και πάλι διαπρέψει σε τέτοιες καταστάσεις. Εμείς αντίθετα στην πρακτική όλων των κυβερνήσεων από το 2000 κι έπειτα που θέλουν το ΚΕΑΤ συρρικνωμένο και απαξιωμένο και τις ιδιωτικού χαρακτήρες δομές να το υποκαθιστούν, αγωνιζόμαστε σταθερά για ένα σύγχρονο δημόσιο ΚΕΑΤ, χωρίς εταιρίες.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει πως τελικοί αποδέκτες αυτής της αθλιότητας είναι τα παιδιά με αναπηρία, που έχουν ανάγκη από εξατομικευμένη εκπαίδευση και σταθερή παιδαγωγική σχέση με τους δασκάλους τους αλλά αντιμετωπίζουν μια κατάσταση διαρκούς ανανέωσης ενός «εποχιακού» και κακοπληρωμένου προσωπικού, που όσο κι αν προσπαθεί αδυνατεί με αυτές τις προϋποθέσεις να τους προσφέρει τα εφόδια που χρειάζονται για την εργασία και τη ζωή.

Οι εργαζόμενοι, που έφεραν στο φως την υπόθεση, έχουν καταγγείλει πως η απόλυση της τυφλής εκπαιδευτικού είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, κάνοντας λόγο για κλίμα γενικότερης «αυθαιρεσίας, αδιαφάνειας, εκφοβισμού και ημετεροκρατίας».

Πηγές: Alfavita.gr, Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα