ΑΘΗΝΑ
17:18
|
23.04.2024
«Η Ουκρανία ευνοεί μια διπλωματική λύση για τη σύγκρουση στο Ντονμπάς», δήλωσε αξιωματούχος του προεδρικού γραφείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του για απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Αντρέι Σιμπίγκα στο τηλεοπτικό κανάλι 1+1.

«Η Ουκρανία ευνοεί μια διπλωματική λύση για τη σύγκρουση στο Ντονμπάς», δήλωσε ο Σιμπίγκα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του Ζελένσκι με τον Μπάιντεν τέθηκε το ζήτημα της αναθεώρησης της μορφής της ειρηνευτικής διαδικασίας του Μινσκ.

«Το σχήμα της Νορμανδίας απέτυχε να παράγει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, που είναι η ειρήνη στην Ουκρανία. Η ουκρανική πλευρά αναζητά πλατφόρμες, μηχανισμούς και μορφές για να ξεμπλοκάρει η ειρηνευτική διαδικασία. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που παρακωλύουμε τη διαδικασία του Μινσκ, εμείς αναζητούμε την ειρήνη», συνέχισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

«Η Ουκρανία έχει παρουσιάσει ένα σαφές όραμά για το πώς μπορεί να σημειωθεί πρόοδος σε αυτό το θέμα και αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μέσω της διπλωματικής οδού», κατέληξε.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για διάλογο με τον Πούτιν, προσθέτοντας ότι το γραφείο του είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το θέμα της διοργάνωσης μιας συνάντησης. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε αργότερα ότι οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονταν σε εξέλιξη, αλλά χαρακτήρισε τη διαδικασία «δύσκολη».

Ο Ρώσος πρόεδρος στις 22 Απριλίου, απαντώντας στην πρόταση του Ζελένσκι για προσωπική συνάντηση, δήλωσε ότι αν πρόκειται να συζητηθούν τα προβλήματα του Ντονμπάς, η ουκρανική ηγεσία θα πρέπει να συναντηθεί πρώτα με τους ηγέτες των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ και δήλωσε έτοιμος να υποδεχθεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα σε κατάλληλο χρόνο στιγμή, εάν πρόκειται να εξεταστεί η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Πούτιν: Οι εξελίξεις στο Ντονμπάς μοιάζουν με γενοκτονία

Οι εξελίξεις στο Ντονμπάς μοιάζουν με γενοκτονία, δήλωσε νωρίτερα χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Εσείς και εγώ γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο Ντονμπάς. Σίγουρα μοιάζει με γενοκτονία, όπως είπατε», τόνισε απευθυνόμενος στον εκτελεστικό διευθυντή του πρακτορείου ειδήσεων Rossiya.

Η ρωσοφοβία αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη γενοκτονία, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος και σημείωσε ότι «απαιτείται προσεκτική δράση, ώστε να μην απαξιωθούν αυτές οι έννοιες». Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι έννοιες θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν αυτή τη στιγμή

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα