ΑΘΗΝΑ
22:15
|
26.04.2024
Εχθρικό το περιβάλλον εργασίας στην γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μερικές εβδομάδες μετά την καταγγελία εργαζόμενης της Tesla στο εργοστάσιο της Καλιφόρνια για σεξουαλική παρενόχληση, μια νέα καταγγελία και μήνυση έρχεται να σκιαγραφήσει ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον εργασίας στην γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, εργαζόμενη στη γραμμή συναρμολόγησης της εταιρίας, κατηγορεί τον πρώην διευθυντή της, για «συνεχή και διάχυτη» σεξουαλική παρενόχληση σε μήνυση που κατέθεσε την Τετάρτη στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας Αλαμέντα στην Καλιφόρνια.

Όπως καταγγέλλει, ο διευθυντής την αγκάλιαζε και της έκανε μασάζ, ενώ έκανε χυδαία και προκλητικά σχόλια. Μετά την καταγγελία της στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, τονίζει η εργαζόμενη, βρίσκεται αντιμέτωπη με αντίποινα από άλλους διευθυντές τμημάτων.

Η Tesla και άλλοι κατηγορούμενοι την υπέβαλαν σε «δυσμενές εργασιακό περιβάλλον που απορρέει από εχθρότητα προς το φύλο της, σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρει η γυναίκα στην αγωγή της και υποστηρίζει ότι η εταιρεία δεν απέτρεψε την παρενόχληση εις βάρος της και δεν έλαβε κανένα μέτρο για τα αντίποινα που δέχεται.

Έως τώρα η εταιρεία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Στις 18 Νοεμβρίου, μια άλλη εργαζόμενη της Tesla, κατέθεσε μήνυση για ανεξέλεγκτη σεξουαλική παρενόχληση στο κύριο εργοστάσιό της εταιρείας στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια.

«Η διάχυτη κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης, η οποία περιλαμβάνει καθημερινό καταιγισμό σεξιστικής γλώσσας και συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένου του συχνού ψαρέματος στο χώρο του εργοστασίου, είναι γνωστή στους προϊσταμένους και τους διευθυντές και συχνά διαπράττεται από αυτούς», αναφέρεται στην αγωγή της.

Τον Οκτώβριο, ένας μαύρος συμβασιούχος εργάτης κέρδισε 137 εκατομμύρια δολάρια μετά από αγωγή για ρατσισμό που κατέθεσε εις βάρος της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πηγή: NBC news

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα