ΑΘΗΝΑ
08:55
|
28.04.2024
Εν μέσω της αυξανόμενης μισαλλοδοξίας που θρέφει η βαθιά συντηρητική κυβέρνηση της χώρας, διπλασιάστηκε ο αριθμός των Πολωνών ΛΟΑΤ ατόμων με κατάθλιψη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων έχουν μετατραπεί σε ένα βαθιά διχαστικό ζήτημα στην κυρίως ρωμαιοκαθολική Πολωνία. Οι θρησκευόμενοι συντηρητικοί καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ως «ιδεολογία που έχει ως στόχο την καταστροφή της παραδοσιακής οικογένειας», ενώ οι πιο φιλελεύθεροι Πολωνοί απαιτούν ανεκτικότητα και ίση μεταχείριση της καταπιεσμένης αυτής μειονότητας.

Περίπου το 44% των ΛΟΑΤΚΙ+ατόμων ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης το 2019-2020, από 28% το 2017, σύμφωνα με τη μελέτη του Κέντρου Έρευνας για τις προκαταλήψεις του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη και εκπονήθηκε κατ’ εντολή της ομάδας «Εκστρατεία κατά της ομοφοβίας».

Οι ερωτηθέντες ΛΟΑΤΚΙ+δήλωσαν ότι οι οικογένειές τους έχουν γίνει λιγότερο ανεκτικές απέναντί τους, με το 61% των μητέρων και το 54% των πατέρων να αποδέχονται τα ΛΟΑΤΚΙ+παιδιά το 2020, από 68% και 59% αντίστοιχα το 2017.

Ερωτηθείς σχετικά με τα ευρήματα, ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Μίχαλ Βόιτσικ δήλωσε στο Reuters ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+και οι ετεροφυλόφιλοι είναι ίσοι σύμφωνα με το σύνταγμα της Πολωνίας, αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για να σταματήσει την επιβολή της «ΛΟΑΤΚΙ+ιδεολογίας» στα σχολεία.

Για τον 21χρονο καλλιτέχνη Κοσμα Γιουγκνεβσκι, η έλλειψη κοινωνικής αποδοχής της ομοφυλοφιλίας του συνέβαλε στην ψυχολογική κατάρρευσή του. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια μάσκα στα πρόσωπα των ανθρώπων, γυαλιά μέσα από τα οποία υποτίθεται ότι η κοινωνία πρέπει να κοιτάζει», δήλωσε στο Reuters.

Η συντηρητική εθνικιστική κυβέρνηση μετέτρεψε την καταπολέμηση της «ιδεολογίας των ΛΟΑΤΚΙ+» σε βασικό άξονα της προεκλογικής συζήτησης το 2019 και το 2020, ενώ πολλές τοπικές περιοχές ανακηρύχθηκαν «ζώνες ελεύθερες από ΛΟΑΤΚΙ+».

Με πληροφορίες από Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα