ΑΘΗΝΑ
12:18
|
03.05.2024
Τα λόγια του Ερντογάν δεν απάλυναν το δράμα εκατομμυρίων φτωχών οικογενειών που δοκιμάζονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια . . .πρωτότυπη ερμηνεία έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δράμα εκατομμυρίων φτωχών οικογενειών που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, την ανεργία, τις ελλείψεις βασικών αγαθών.

«Εμείς ως Μουσουλμάνοι βλέπουμε ως δοκιμασία τα εγκόσμια. Ο Θεός μας στο Κοράνι έχει πει θα σας βάλω σε δοκιμασία με λίγη πείνα, με στέρηση από τα αγαθά, από τις ζωές από τα προϊόντα. Δώσε το χαρμόσυνο νέο σε όσους κάνουν υπομονή. Έτσι ορίζει», είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ η τουρκική λίρα εξακολουθεί την κατηφόρα και η τουρκική οικονομία δοκιμάζεται εξαντλώντας τα τελευταία αποθέματα υπομονής ενός μεγάλου μέρους του λαού.

Η αντίδραση Ιμάμογλου

Τα λόγια του Ερντογάν προκάλεσαν δε την αντίδραση του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, που επιτέθηκε στην κυβέρνηση καθώς εξαιτίας της υποτίμησης της λίρας και της φτωχοποίησης του λαού καταγράφονται πλέον σημαντικά προβλήματα και στον δήμο του.

Εκτίμησε δε ότι αυτή την περίοδο η Τουρκία ζει την χειρότερη φτωχοποίηση της Ιστορίας της, καταλήγοντας: «Τόσο γρήγορα δεν γίναμε ποτέ φτωχότεροι».

Πηγές: Ahval, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

ΗΠΑ: 2.200 συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών σε πανεπιστήμια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα