ΑΘΗΝΑ
12:17
|
26.04.2024
Πολλά τα χρήματα που «παίζονται» στο Φεστιβάλ Καμήλας «Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ». Πώς αποκαλύφθηκε η καλλωπιστική απάτη;
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερες από 40 καμήλες αποκλείστηκαν από τον πιο δημοφιλή, διεθνή και άκρως προσοδοφόρο διαγωνισμό ομορφιάς καθώς αποκαλύφθηκε ότι οι ιδιοκτήτες ή εκτροφείς είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ στις «διαγωνιζόμενες» για να ανανεώσουν την εμφάνισή τους.

Ο διαγωνισμός ομορφιάς καμηλών, ο οποίος είναι η σημαντικότερη όλων των εκδηλώσεων στο Φεστιβάλ Καμήλας «Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ», μοιράζει συνολικά 66 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα στους νικητές. Ανάμεσα στα πολλά κριτήρια για τη στέψη της «βασίλισσας» καμήλας είναι το σχήμα του κεφαλιού, οι καμπούρες, η στάση του ζώου, το μέγεθος των ρουθουνιών και τα μεγάλα και «σαρκώδη» χείλη. Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας (SPA) για πρώτη φορά φέτος οι κριτές έκαναν χρήση «προηγμένης τεχνολογίας» για να διαπιστώσουν τυχόν καλλωπιστικές απάτες και κοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες απαγορεύονται αυστηρά.

Αρχικά οι διαγωνιζόμενες καμήλες οδηγήθηκαν σε μια αίθουσα, όπου ειδικοί εξέτασαν την εξωτερική εμφάνιση και τις κινήσεις των ζώων. Το κεφάλι, ο λαιμός και ο κορμός των ζώων πέρασαν από σκάνερ με ακτίνες – Χ και από τρισδιάστατα μηχανήματα υπέρηχων!

Οι διοργανωτές εντόπισαν φέτος εκτροφείς που τέντωναν τα χείλη και τις μύτες των καμηλών τους, χρησιμοποιούσαν ορμόνες για να δυναμώσουν τους μύες, έκαναν ενέσεις μπότοξ στο κεφάλι και τα χείλη, ή χρησιμοποιούσαν filler για να ομορφύνουν τις μουσούδες τους.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν περίπου 33.000 εκτροφείς και ιδιοκτήτες καμηλών από χώρες της αραβικής χερσονήσου μέχρι τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Το  Φεστιβάλ Καμήλας «Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ» είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και διαρκεί 40 ημέρες. Περισσότεροι από 100.000 τουρίστες αναμένεται να βρεθούν εκεί για να δουν από κοντά τον διαγωνισμό ομορφιάς που πραγματοποιείται 100 χιλιόμετρα βορειανατολικά της πρωτεύουσας Ριάντ.

Ο Τζέισον Μπέικερ, αντιπρόεδρος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων «Peta» Ασία χαρακτήρισε το φεστιβάλ του οίκου των Σαούντ μια «βάναυση και βάρβαρη φαρσοκωμωδία». Απηύθυνε έκκληση για άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη διαβίωση των ζώων στη Μέση Ανατολή και την Ασία και ζήτησε από τις σαουδαραβικές αρχές να σταματήσουν τις πρακτικές εκμετάλλευσης και κακοποίησης των ζώων.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα