ΑΘΗΝΑ
22:39
|
19.05.2024
Η ΕΕ προτιμά να βλέπει το ποτήρι «μισογεμάτο» ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ προετοιμάζονται «για κάθε ενδεχόμενο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία αισιόδοξη εκδοχή των διαπραγματεύσεων στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα που επαναλήφθηκαν χτες μόλις για μία ώρα μετά από διακοπή μίας βδομάδας έδωσε σήμερα ο Ευρωπαίος διπλωμάτης Ενρίκε Μόρα.

Εικόνα

Ο Μόρα εκτίμησε πως η διαπραγμάτευση «προχωρά με λογικό τρόπο». «Προοδεύουμε» πρόσθεσε εκφράζοντας αισιοδοξία για τη θέση της νέας ομάδας Ιρανών διαπραγματευτών. Επισήμανε ωστόσο πως παραμένουν ανοικτά άλλα επτά με οκτώ σημαντικά, από πολιτική άποψη, ζητήματα μέχρι να επιτευχθεί λύση για την διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας του 2015 για  το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Πιο συγκρατημένος εμφανίστηκε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Ιράν, Ρόμπερτ Μάλεϊ δηλώνοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιστρέψουν στη διεθνή συμφωνία του 2015 «το συντομότερο δυνατόν, όσο νωρίς επιστρέψει και το Ιράν». Στη συνέχεια έδειξε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα καθώς τόνισε πως μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία και όσο το Ιράν μπορεί να επιλέξει να καθυστερήσει το πρόγραμμα  «δεν μπορούμε να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια…προφανώς θα πρέπει να απαντήσουμε. Ως εκ τούτου, αυτό ακριβώς κάνουμε. Προετοιμαζόμαστε για αυτό το αποτέλεσμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα