ΑΘΗΝΑ
01:28
|
02.05.2024
Μπολιβαριανός υφυπουργός καταγγέλλει προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της «Συνόδου Κορυφής για τη Δημοκρατία».
Ένα από τα πλοία που μετέφεραν καύσιμα στη Βενεζουέλα το 2020.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τετάρτη, ο Υφυπουργός των Πολιτικών Ενάντια στο Εμπάργκο κατά της Βενεζουέλας, Γουίλιαμ Καστίγιο Μπόλλε, κατήγγειλε μια νέα επιχείρηση προπαγάνδας κατά της χώρας του, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω της διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, η δημοσιογράφος του Bloomberg Λίνεα Μέγκαν Χάουαρντ δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει την κατάσχεση 1,1 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που ήρθαν από το Ιράν στη Βενεζουέλα.

Χωρίς να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες, το άρθρο της αναφέρει ως πηγή μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών στις 7 Δεκεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο, ο αναγνώστης οδηγείται να πιστεύει πως η συγκεκριμένη είδηση αναφέρεται σε ένα πρόσφατο γεγονός.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική. Η συγκεκριμένη δήλωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται σε ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ 2019 και 2020. Αλλά η Χάουαρντ δεν διευκρινίζει αυτήν τη λεπτομέρεια.

Εν προκειμένω, η κατάσχεση έγινε στις 20 Ιουλίου 2020. Πράγματι, «σε μια δράση πειρατείας, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβιβάστηκαν σε τέσσερα πλοία με διεθνή σημαία και έκλεψαν 1,1 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων με προορισμό τη Βενεζουέλα», εξήγησε ο  Καστίγιο Μπόλλε.

Η ψευδής αυτή είδηση διακινήθηκε κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «Συνόδου Κορυφής της Δημοκρατίας» που οργανώθηκε από τις ΗΠΑ. Για αυτήν την εκδήλωση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοίμασε μια περιληπτική έκθεση στην οποία «θέλει να κάνει γνωστές ορισμένες υποτιθέμενες ‘επιτυχίες’ στον αγώνα κατά των χωρών στις οποίες η Αμερική επιβάλλει κυρώσεις στο όνομα της δημοκρατίας», είπε ο Μπολιβαριανός αναπληρωτής υπουργός.

Κανένα άλλο πρακτορείο δεν διακίνησε το ψεύτικο νέο του Bloomberg, «το οποίο μάλιστα είχε εισβάλλει κρυφά στους λογαριασμούς μερικών ακολούθων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», επισημάινει ο Καστίγιο Μπόλλε, προσθέτοντας ότι το συγκεκεριμένο πρακτορείο ειδήσεων έχει πραγματοποιήσει «επιχειρήσεις προπαγάνδας για έναν χρεοκοπημένο ηγεμόνα».

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα