ΑΘΗΝΑ
13:12
|
05.05.2024
Εως και 100 άνθρωποι είναι πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίπου 100 άνθρωποι είναι πιθανόν να έχουν χάσει τη ζωή τους από τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν το Κεντάκι και άλλες αμερικανικές πολιτείες αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ και σήμερα το πρωί, δήλωσε ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπεσίρ, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Ο Μπεσίρ φέρεται από την Post να δήλωσε σε συνέντευξή του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WLKY πως ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι «σημαντικά μεγαλύτερος απ’ αυτόν».

Το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας εντόπισε περισσότερους από 20 διαφορετικούς ανεμοστρόβιλους στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Οι πληροφορίες είναι πραγματικά σπαρακτικές», δήλωσε ο κυβερνήτης, συμπληρώνοντας ότι οι ισχυρές καταιγίδες ήταν «το πιο σοβαρό συμβάν ανεμοστρόβιλου στην ιστορία του Κεντάκι» και ότι περισσότεροι από 56.000 άνθρωποι είναι χωρίς ρεύμα.

Ο κυβερνήτης είπε ότι η καταστροφή είχε επικεντρωθεί στα δυτικά της πολιτείας, με την κομητεία Graves να φέρει το κύριο βάροςτων ζημιών και περισσότερες από δώδεκα κομητείες να επηρεάζονται.

Πρόσθεσε ότι η πόλη του Mayfield είχε «καταστραφεί» αφού χτυπήθηκε «τόσο σκληρά όσο σχεδόν οποιαδήποτε πόλη…έχει χτυπηθεί ποτέ».

Η κατάρρευση της στέγης σε ένα εργοστάσιο κεριών στην πόλη αναμένεται να είναι «ένα συμβάν μαζικών απωλειών» και είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν «τραγικό».

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε: «Υπήρχαν περίπου 110 άνθρωποι σε αυτό τη στιγμή που το χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος.

«Πιστεύουμε ότι θα χάσουμε τουλάχιστον δεκάδες από αυτά τα άτομα. Είναι πολύ δύσκολο, πραγματικά σκληρό, και προσευχόμαστε για κάθε μία από αυτές τις οικογένειες».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί και η Εθνική Φρουρά και η παροχή νερού διανέμονται επειγόντως στην περιοχή.

Στο Τενεσί, τα έντονα καιρικά φαινόμενα σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ανέφερε η Washington Post επικαλούμενη τον Ντιν Φλένερ, εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης της πολιτείας.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν όταν ανεμοστρόβιλος έσπασε τη στέγη ενός γηροκομείου στο Monette στο βόρειο Αρκάνσας.

Στο Ιλινόις, οι αρχές δήλωσαν ότι πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μετά από μερική κατάρρευση στέγης σε αποθήκη της Amazon.com Inc κοντά στο Σεντ Λούις αργά την Παρασκευή, μετά από ανεμοστρόβιλους και ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Αναμένεται το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετίων

Κάλεσμα στήριξης από τους 46 συλληφθέντες της μοτοπορείας στη Νίκαια

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Δεκάδες συλλήψεις σε φιλοπαλαιστινιακές συγκεντρώσεις στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα