ΑΘΗΝΑ
06:12
|
19.05.2024
Στις 7.00 το πρωί της Κυριακής 12/12 ανοίγουν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βράδυ της Κυριακής το Κίνημα Αλλαγής θα γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της προοδευτικής παράταξης μεταξύ των Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της 5/12. Οι κάλπες για τους ψηφοφόρους ανοίγουν αύριο το πρωί στις 7:00 το πρωί.

Χθες η εταιρεία που έχει αναλάβει τις εκλογές εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, κάνοντας εκτενή αναφορά στην ευθύνη και τον ρόλο της ΕΔΕΚΑΠ στη «διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και της πιστοποίησης των αποτελεσμάτων». «Σε μεμονωμένα εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκε αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι εφορευτικές επιτροπές, πάντα σε συνεννόηση με την ΕΔΕΚΑΠ, αποφάσισαν να συνεχιστεί κανονικά η ψηφοφορία, με την καταγραφή των ψηφοφόρων σε χειρόγραφες καταστάσεις. Εν συνεχεία έγινε καταχώριση στο σύστημα διαπιστεύσεων για να υπάρχει πλήρης ταύτιση μεταξύ των ηλεκτρονικών διαπιστεύσεων και των χειρόγραφων καταστάσεων». Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «οι κατευθυντήριες γραμμές και η πιστή τήρηση των κανόνων, στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., δίνονται κατ’ αποκλειστικότητα από την ΕΔΕΚΑΠ».

Στην ιστοσελίδα του Κινήματος Αλλαγής υπάρχουν – εδώ – παρατίθενται όλες οι πληροφορίες για το πώς και πού θα γίνει η εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Το διάστημα από τον πρώτο στον δεύτερο οι δύο υποψήφιοι απέφυγαν τις αντιπαραθέσεις πάνω στις προγραμματικές τους θέσεις. Ο κ. Ανδρουλάκης έχει εστιάσει στην ενότητα και την ανανέωση αφού πρώτα εξασφάλισε τη στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος κατετάγη τρίτος ανάμεσα στους έξι υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε μια πιο «επιθετική» τακτική αφήνοντας υπονοούμενα για παρατυπίες και όχι για «νοθεία» στη διαδικασία του πρώτου γύρου. Ο πρώην πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ κατηγόρησε, σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» τον αντίπαλό του ακόμα για «εκκαθαρίσεις εσωκομματικών αντιπάλων».



Στο δελτίο του ΣΚΑΪ ο κ Παπανδρέου αποκάλυψε ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούσαν σε πολίτες για να στηρίξουν συγκεκριμένο υποψήφιο του πρώτου γύρου. Την ίδια ώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος καταγγέλλει εδώ και ημέρες «οργανωμένο σχέδιο» του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη συγκριμένου υποψηφίου στο Κίνημα Αλλαγής. Αυτό το κλίμα μόνο ενότητα δεν αποπνέει.

Ακολουθεί το μήνυμα του κ. Παπανδρέου προς τουςψηφοφόρους της αυριανής εκλογικής διαδικασίας:

Την ίδια ώρα ο πρώτος σε ψήφους Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε «καθαρή εντολή ανανέωσης», μιλώντας στην Κοζάνη δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη», είπε και πρόσθεσε, «Ο λαός επιστρέφει στην παράταξη εξαιτίας των κοινωνικών αδιεξόδων που δημιουργούν οι πολιτικές της ΝΔ και της αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ να προσφέρει κάποια εναλλακτική λύση».

Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό τόνισε ότι «η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν διχόνοια οδηγώντας την χώρα και τους πολίτες σε ψεύτικα διλλήματα». «Η σοδιαλδημοκρατια επιστρέφει σε όλη την Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης «γιατί ο κάθε Ευρωπαίος στη διάρκεια της πανδημίας κατάλαβε την αξία των συστημάτων της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «οι ανάγκες είναι αυτές που φέρνουν την νέα εποχή στα πράγματα και ο λαός θέλει, περιμένει από το κόμμα μας να προσφέρει εκ νέου σε αυτά τα συστήματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η πρόεδρος της Γεωργίας άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες»

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα