ΑΘΗΝΑ
20:00
|
26.04.2024
Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε στα τέσσερα άτομα που κατηγορούνται για ζημιά στο άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Banksy λέει ότι έχει φτιάξει μπλουζάκια που θα πουλήσει για να υποστηρίξει τέσσερα άτομα που αναμένεται να δικαστούν με την κατηγορία της εγκληματικής φθοράς για την ανατροπή ενός αγάλματος του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον.

Ο ανώνυμος καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Instagram φωτογραφίες από γκρι αναμνηστικά μπλουζάκια περιορισμένης έκδοσης, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο στο Μπρίστολ.

Τα μπλουζάκια έχουν μια εικόνα της άδειας πλίνθου του Κόλστον με ένα σχοινί να κρέμεται, με συντρίμμια και μια πεταμένη πινακίδα κοντά και τη λέξη «Bristol» γραμμένη παραπάνω.

Είπε ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα δοθούν στα τέσσερα άτομα που θα δικαστούν την επόμενη εβδομάδα στην πόλη που κατηγορούνται για εγκληματική φθορά «ώστε να μπορούν να πάνε για μια μπύρα».

Ο Banksy, που έχει έδρα το Μπρίστολ, είπε ότι οι πωλήσεις θα περιοριστούν σε μία ανά άτομο και κάθε μπλουζάκι θα κοστίζει 25 λίρες συν ΦΠΑ.

Οι «Τέσσερις του Κόλστον» – Rhian Graham, 29, Jake Skuse, 36, και Sage Willoughby, 21, όλοι από το Μπρίστολ και ο Milo Ponsford, 25, από το Bishopstoke του Χάμπσαϊρ – κατηγορούνται ότι «ο ένας με τον άλλον και άλλους άγνωστους χωρίς νόμιμη δικαιολογία ” κατέστρεψαν το άγαλμα και την πλίνθο, διατηρητέο ​​μνημείο που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο.

Όλοι έχουν δηλώσει αθώοι στις κατηγορίες για εγκληματική φθορά και αναμένεται να δικαστούν αυτόν τον μήνα στο δικαστήριο του Μπρίστολ.

Το χάλκινο μνημείο του δουλέμπορου του 17ου αιώνα κατεδαφίστηκε κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας Black Lives Matter στις 7 Ιουνίου πέρυσι, προτού πεταχτεί στο λιμάνι του Μπρίστολ και αργότερα ανακτηθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Μπρίστολ.

Η κληρονομιά του Κόλστον ήταν για πολύ καιρό αμφιλεγόμενη στο Μπρίστολ, την πιο πολυπολιτισμική περιοχή νοτιοδυτικά. Ο πλούτος της πόλης βασίστηκε στα κέρδη του τριγωνικού εμπορίου, που απήγαγε Αφρικανούς και τους μετέφερε στην Αμερική ως σκλάβους, στη συνέχεια έστελνε το βαμβάκι και τη ζάχαρη που παρήγαγαν εκεί στη Βρετανία για να τροφοδοτήσει τη βιομηχανική επανάσταση.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα