ΑΘΗΝΑ
04:55
|
03.05.2024
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Αυστρία ενάντια στα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Αυστρία ενάντια στα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Η αστυνομία λέει ότι περίπου 44.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, Βιέννη, το τέταρτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων.

Τον περασμένο μήνα η Αυστρία έγινε η πρώτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που επέβαλε εκ νέου lockdown για όσους έχουν εμβολιαστεί, το οποίο λήγει την Κυριακή.

Αλλά οι περιορισμοί θα συνεχιστούν για τα μη εμβολιασμένα άτομα.

Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας, είναι κατά της απόφασης της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικά τα εμβόλια Covid-19 από τον Φεβρουάριο.

Η χώρα είναι η πρώτη στην ΕΕ που υιοθέτησε ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο ισχύει για όλους τους κατοίκους άνω των 14 ετών, εκτός από την περίπτωση απαλλαγής για λόγους υγείας.

Οι αντιτιθέμενοι στα μέτρα λένε ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ελευθερία να αποφασίζουν μόνοι τους εάν θα εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση λέει ότι κανείς δεν θα εμβολιαστεί με τη βία, αλλά όσοι αρνηθούν το εμβόλιο θα λάβουν πρόστιμα έως και 3.600 ευρώ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφαν «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» και φώναζαν «Είμαστε ο λαός» και «αντίσταση». Μικρότερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κλάγκενφουρτ και Λιντς.

Η Αυστρία, με πληθυσμό 8,9 εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει επιβεβαιώσει 1,2 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 13.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Περίπου το 68% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα