ΑΘΗΝΑ
04:52
|
03.05.2024
Τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.171 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 1.171 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 30.288 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Ρωσική Ομοσπονδία ανήλθε σε 288.351 νεκρούς επί συνόλου 8.709.964 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 2,89%.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 988.652.

Τα στοιχεία που ανακοινώνει το κυβερνητικό κέντρο επιτήρησης και αντιμετώπισης της επιδημιολογικής κρίσης θεωρούνται υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

Γερμανία: 132 θάνατοι, πάνω από 32.600 κρούσματα

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 36.646 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 6.509.863, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Κυριακή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 132 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 105.638 νεκρούς μέχρι σήμερα, κατά την ίδια πηγή.

Τουρκία: Πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον – 191 θάνατοι

Τα πρώτα έξι κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στην Τουρκία, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber.

Οι πέντε από τις μολύνσεις εντοπίστηκαν στη Σμύρνη (Ιζμίρ) και άλλη μια στην Κωνσταντινούπολη, διευκρίνισε ο κ. Κότζα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασθενείς «δεν χρειάζονταν εισαγωγή σε νοσοκομεία», καθώς «είχαν πολύ ελαφριά συμπτώματα» και δεν «αντιμετώπισαν κανένα σοβαρό πρόβλημα».

Πριν από δύο εβδομάδες, η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της στους ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε για να αποφύγει την εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον στην επικράτειά της.

Τα πρώτα κρούσματα της Όμικρον καταγράφηκαν μία ημέρα αφού η Τουρκία ξεπέρασε τα εννέα εκατομμύρια κρούσματα του ιού.

Το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε εξάλλου πως συνολικά, τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 19.255 κρούσματα του SARS-CoV-2 έπειτα από 349.221 τεστ, με τις καταγεγραμμένες μολύνσεις να φθάνουν τις 9.022.223. Τα κρούσματα είχαν τελευταία μειωθεί σε σχέση με τον Οκτώβριο, όταν επιβεβαιώνονταν κάπου 30.000 ημερησίως.

Οι θάνατοι 191 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων στους 78.969 νεκρούς μέχρι χθες από την 11η Μαρτίου 2020, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην τουρκική επικράτεια.

Στο μέτωπο της εκστρατείας ανοσοποίησης, από τη 14η Ιανουαρίου 2021 έχουν εμβολιαστεί πλήρως 50,89 εκατομμύρια άνθρωποι -επί συνόλου πληθυσμού 83 εκατ.-, ενώ 56,5 εκατ. έχουν λάβει πρώτη δόση, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ιταλία: 19.215 νέα κρούσματα, 66 θάνατοι

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 19.215 περιστατικά κορονοϊού και 66 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 501.815 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας βρίσκονται 829 ασθενείς με Covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 6.697.

Στο μεταξύ, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε, μέσω διαδικτύου, στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι: αναρτήθηκε η διεύθυνση της κατοικίας του, με προτροπή «να πραγματοποιούνται κάθε βράδυ συγκεντρώσεις έξω από το σπίτι του». Με το συμβάν ασχολείται ο τομέας της ιταλικής αστυνομίας που ερευνά την «διάπραξη αδικημάτων μέσω ίντερνετ».

Παράλληλα, μετά τον χθεσινό θάνατο ενός πενηντάχρονου άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και να διασωληνωθεί στην πόλη Τρέντο της βόρειας Ιταλίας, σήμερα στην ίδια πόλη έχασε την ζωή του ένας ασθενής τριάντα εννέα ετών, αντιεμβολιαστής επίσης.

Ο ίδιος ανήκε σε ευπαθή ομάδα και, παρά τις προτροπές των συγγενών του, αποφάσισε να μην εμβολιαστεί. Το «προφίλ» του, στο Facebook, γέμισε συλλυπητήρια μηνύματα συγγενών και φίλων. Ένα ιδίως, το οποίο προβάλλεται με έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνοψίζει τον πόνο αλλά και τον θυμό πολλών ανθρώπων για μια ακόμη αδικοχαμένη ζωή: «σου εύχομαι να αναπαυθεί η ψυχή σου. Έλεγες ότι ο κορονοϊός δεν υπάρχει, φίλε μου…», γράφει ένας αδελφικός φίλος του τριανταεννιάχρονου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής την Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Ένας θάνατος από covid και αύξηση κρουσμάτων γρίπης άνω του 10%

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πώς θα αποφύγετε τη μετάδοση του Δάγκειου πυρετού από τα κουνούπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα