ΑΘΗΝΑ
11:15
|
06.05.2024
Η τετραώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε μετά από έκρηξη σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στην Ραβανούσα, στη Σικελία, εξαιτίας έκρηξης αερίου και σωστικά συνεργεία αναζητούν 12 ενοίκους του που αγνοούνται, ανάμεσά τους τρία παιδιά, μεταδίδει το ιταλικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANSA. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά αγνοούνται.

Στο κτίριο εκδηλώθηκε πυρκαγιά μετά την έκρηξη σωλήνα μεταφοράς φυσικού αερίου στη Ραβανούσα των 11.000 κατοίκων, η οποία δεν απέχει πολύ από την Αγκριτζέντο, τη νοτιοδυτική σικελική πόλη η οποία είναι διάσημη για τους αρχαίους ελληνικούς ναούς της.

Δύναμη της πυροσβεστικής κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά και έχει αρχίσει να ψάχνει στα συντρίμμια για να βρει τους αγνοούμενους. Ανάμεσά τους είναι νεαρό ζευγάρι που περιμένει παιδί.


«Πιθανόν αέριο να συσσωρεύτηκε σε μια κοιλότητα. Ένας τυχαίος καταλύτης -ένα αυτοκίνητο, μια ηλεκτρική συσκευή, ένας ανελκυστήρας- ενδέχεται στη συνέχεια να προκάλεσε την έκρηξη αυτού του θύλακα αερίου», σχολίασε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rainews 2 ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Αγκριτζέντο, Τζουζέπε Μερεντίνο.

Η έκρηξη προκάλεσε ζημιές σε άλλα τουλάχιστον δύο κτίρια στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το ANSA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Σχεδόν 2.500 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε κολέγια και πανεπιστήμια

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ

Μεξικό: Αναγνωρίστηκαν τα πτώματα του Αμερικανού και των δυο Αυστραλών τουριστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα