ΑΘΗΝΑ
13:05
|
30.04.2024
Squid Game για τη χρηματοδότηση της παιδείας; Από τη Νότια Ντακότα μια δυστοπικά κακή ιδέα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η φαεινή ιδέα κάποιου «χορηγού» στη Νότια Ντακότα, πολιτεία των ΗΠΑ, να προσφέρει 5.000 δολάρια για τα σχολεία της περιοχής, αλλά μέσα από ένα θέαμα τύπου ριάλιτι, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Στον εξευτελιστικό αυτό διαγωνισμό, που περιγράφτηκε σαν «δυστοπικός» και έφερε παραλληλισμούς με την κορεατική τηλεσειρά Squid Game, οκτώ δάσκαλοι από σχολεία της πολιτείας βρέθηκαν με τα γόνατα πάνω σε ένα χαλί να προσπαθούν να μαζέψουν όσο περισσότερα από τα 5000 δολάρια της «προσφοράς», σε χαρτονομίσματα του ενός δολαρίου μέσα σε 5′. Και να τα καταχωνιάσουν στα ρούχα, στα κράνη, στα παπούτσια τους, όπου μπορούσαν. Όσα θα μάζευαν θα μπορούσαν να τα κρατήσουν για να αγοράσουν υλικά και εφόδια για την τάξη τους.

Οι δάσκαλοι μάζεψαν 400-600 ευρώ περίπου ο καθένας (616 ο «πρωταθλητής»). Τα λεφτά αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις των δασκάλων θα τα χρησιμοποιούσαν π.χ. άλλος για να αγοράσει αθλητικό εξοπλισμό για την τάξη του, άλλη εορταστικό στολισμό κτλ. Η Νότια Ντακότα – ειρήσθω εν παρόδω – είναι ένα από τα καινούρια φορολογικά καταφύγια που αποκάλυψαν τα Pandora Papers.

Δίστασα να αναρτήσω αυτήν την είδηση, για να πω την αλήθεια. Φοβάμαι μήπως το Υπουργείο της κ. Κεραμέως δει σε αυτό το αίσχος έναν καινοτομικό τρόπο να χρηματοδοτούνται τα σχολεία και – γιατί όχι; – να πληρώνονται οι καθηγητές. Συνδυάζει άλλωστε την ιδιωτική χορηγία, με την κερδοφόρα δραστηριότητα, η δε χρηματοδότηση κάθε σχολείου θα εξαρτάται από ένα αντικειμενικό μέτρο της ικανότητας – μιας ικανότητας – των δασκάλων… Θα ταιριάζει άλλωστε με όλη αυτή την κουλτούρα των ριάλιτι που ευδοκιμεί ευρέως και στη χώρα μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εισβολή της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια-Χημικά και βία κατά διαδηλωτών

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα