ΑΘΗΝΑ
21:56
|
22.05.2022
Τουλάχιστον πέντε έγκυες γυναίκες έχουν εγκαταλειφθεί σε ξενοδοχείο χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση καταγγέλλει βουλευτής των Εργατικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας αντιμετωπίζει σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την τ΄ύχη πολλών γυναικών προσφύγων, οι οποίες εγκυμονούν, αλλά δεν τους παρέχεται καμία ιατρική περίθαλψη, ενώ παράλληλα υποσιτίζονται, για πολλές ημέρες μετά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μία γυναίκα από το ιρακινό Κουρδιστάν, έγκυος στον ένατο μήνα στο πρώτο της παιδί δεν επισκέφτηκε γιατρό για αρκετές εβδομάδες αφού διέσχισε τη Μάγχη, σύμφωνα με καταγγελίες. Τελικά, μετά την εξέτασή της από γυναικολόγο, προέκυψε ότι είχε έναν παθολογικό φόβο εγκυμοσύνης και το βρέφος επρόκειτο να γεννηθεί ερχόμενο ανάποδα.

Άλλοι ισχυρισμοί καταγγέλλουν ότι στις μέλλουσες μητέρες προσφέρεται νερό αντί για φαγητό, ενώ δεν τους παρέχεται ιδιωτικότητα από τους φρουρούς ασφαλείας ενώ εξετάζονται.

Οι καταγγελλίες έρχονται την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναγκάσει πολλούς δήμους να υποδεχθούν ασυνόδευτα παιδιά που έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρές βάρκες. Πιστεύεται ότι περισσότερα από 100 παιδιά ζουν σε ξενοδοχεία λόγω έλλειψης θέσεων στις ειδικές δομές.

Εντωμεταξύ, τον περασμένο μήνα 27 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και μία έγκυος γυναίκα, πνίγηκαν όταν το σκάφος τους βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Γαλλίας, στην μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ανθρωπιστική καταστροφή στη θάλασσα της Μάγχης.

ΠΗΓΗ: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκατοντάδες εκκενώθηκαν λόγω πλημμυρών στην Νότια Αφρική

Οι Χούθι δεν είναι ενάντια στην επέκταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

Η Ουκρανία αποσύρεται από πολλές συμφωνίες της ΚΑΚ

Ηλιόπουλος: «Επικοινωνιακή φούσκα» τα μέτρα για το ρεύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα