ΑΘΗΝΑ
23:24
|
06.05.2024
Οι δικαστές έκριναν ότι η απόφαση της Στόιμπεργκ το 2016 να χωρίσουν ανήλικα ζευγάρια ήταν παράνομη, ορίζοντας ποινή φυλάκισης 60 ημερών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην υπουργός Μετανάστευης της Δανίας, Ίγκερ Στόιμπεργκ, κρίθηκε σήμερα (Δευτέρα, 13/12) ένοχη από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για παράνομο χωρισμό νεαρών ζευγαριών που αιτούνταν άσυλο σε μια ιστορική δίκη για τα δεδομένα της Δανίας.

Ειδικότερα, οι δικαστές έκριναν ότι η απόφαση της Στόιμπεργκ το 2016 να χωρίσουν ανήλικα ζευγάρια ήταν παράνομη και όρισαν ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τη Δανέζα πολιτικό.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της (2015-2019) η Στόιμπεργκ ακολούθησε σκληρή στάση για τη μετανάστευση και εισήγαγε δεκάδες περιορισμούς. Μεταξύ αυτών ήταν μια διαταγή τον Φεβρουάριο του 2016 σύμφωνα με την οποία οι έγγαμοι πρόσφυγες κάτω των 18 ετών δεν πρέπει να διαμένουν σε κοινή οικεία με τη σύζυγό τους.

Εκτιμάται πως η πολιτική της Στόιμπεργκ -που εγκαταλείφθηκε λίγους μήνες αργότερα- είχε ως αποτέλεσμα τον χωρισμό 23 ζευγαριών.

Η ετυμηγορία δεν είναι εφέσιμη και η ποινή φυλάκισης είναι άνευ όρων, που σημαίνει ότι η πρώην υπουργός πρέπει να εκτίσει την ποινή της.

Δέον να σημειωθεί πως η υπόθεση ήταν η πρώτη δίκη υπουργού στη Δανίας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες και μόλις η έκτη στην ιστορία της χώρας.

Πηγές: Euronews, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα