ΑΘΗΝΑ
10:08
|
04.05.2024
Ενώ εξελίσσεται στην Αθήνα προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη έκνομη δράση της ακροδεξιών αντιλήψεων ομάδας, επείγουσα έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών και στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ εξελίσσεται στην Αθήνα μεγάλη προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη έκνομη δράση της ακροδεξιών αντιλήψεων ομάδας, επείγουσα έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών και στη Θεσσαλονίκη για τη δράση των αυτοαπακολούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ξεκινάει ποινική έρευνα από την Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με διερευνώμενα αδικήματα αυτά της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής οπλοκατοχής.

Αφορμή στάθηκε χθεσινό (Κυριακή, 13/12) δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», μετά και το πρόσφατο περιστατικό αρπαγής τού διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη της συγκεκριμένης ομάδας. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα, απεικονίζονται συνολικά 10 άτομα, ντυμένα ομοιόμορφα με στρατιωτική παραλλαγή, να κρατούν πολεμικά όπλα. Δύο εξ αυτών, κατά πληροφορίες της εφημερίδας, είναι εκπαιδευτές, ενώ φέρονται να διατηρούν σχέσεις με την ακροδεξιά- εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και γι’ αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η παραπάνω έρευνα να γίνει από την τοπική Εισαγγελία.

Ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας δεν αποκλείεται, κατά τις ίδιες πηγές, να αναζητηθούν κι άλλες αξιόποινες πράξεις, εκτός από τις δύο παραπάνω.

Στο μεταξύ, με παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί αν η έκνομη δράση της ομάδας έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας, εκτός από περιοχές της περιφέρειας εκτός του Νομού Αττικής.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα διερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ακόμη  και της εγκληματικής οργάνωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα