ΑΘΗΝΑ
15:21
|
30.04.2024
Δεν μπορεί να αποκλειστεί το κλείσιμο των σχολείων καθώς η νέα μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με «απίστευτο ρυθμό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Σατζίντ Τζαβίντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να κρατήσει ανοιχτά τα σχολεία στην Αγγλία, καθώς η κυβέρνηση παλεύει να περιορίσει την εξάπλωση της Όμικρον.

«Όταν πρόκειται για τον αγώνα μας κατά της πανδημίας, δεν υπάρχουν εγγυήσεις», δήλωσε ο Τζάβιντ στο ραδιόφωνο LBC τη Δευτέρα, καθώς σχεδιάζει λεπτομερώς να προσφέρει σε όλους τους ενήλικες στην Αγγλία μία ενισχυτική δόση εμβολίου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε έναν αγώνα δρόμου μεταξύ του εμβολίου και του ιού».

Τα σχόλιά του υποδεικνύουν μια «άσκηση ισορροπίας» που επιχειρεί η βρετανική κυβέρνηση, εν μέσω άυξησης των κρουσμάτων, αλλά και «απειλών» από έναν αυξανόμενο αριθμό πολιτικών στο κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα για «επανάσταση» ενάντια στους νέους περιορισμούς.

Σε ένα εσπευσμένο διάγγελμα την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της Όμικρον και ανακοίνωσε ένα επιταχυνόμενο πρόγραμμα ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου για να αντιμετωπίσει η χώρα την κρίση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναπτύσσει ομάδες στρατιωτικού σχεδιασμού για να βοηθήσουν στην εκτέλεση του προγράμματος, με νέες τοποθεσίες να ανοίγουν και εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα. Η κυβέρνηση θα «ρίξει όλο το βάρος» στο πρόγραμμα, είπε ο Τζαβίντ.

Η κίνηση έρχεται αφότου η κυβέρνηση του Τζόνσον αύξησε ορισμένους περιορισμούς τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους και επαναφοράς της σύστασης για τηλεργασία.

Ωστόσο, επιστημονικοί σύμβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της Σούζαν Χόπκινς, επικεφαλής ιατρικής συμβούλου για την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούν πως χρειαστούν σύντομα πρόσθετα μέτρα για να αποφευχθεί η αύξηση των νοσηλειών.

Εν τω μεταξύ 48.854 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή, ανεβάζοντας τον μέσο όρο των επτά ημερών σε 51.497 κρούσματα την ημέρα. Ο Τζαβίντ είπε στο Sky News τη Δευτέρα ότι από περίπου 3.000 κρούσματα μικρού μεγέθους στην Αγγλία, περίπου 10 άτομα είχαν νοσηλευτεί και δεν αναφέρθηκαν θάνατοι.

Εντούτοις μόνο στην περιοχή του Λονδίνου, το 40% των νέων κρουσμάτων είναι με την παραλλαγή Όμικρον.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε κόσμο που τον αποδοκίμαζε-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Νέες συλλήψεις για την Greek Mafia

Σερβιτόροι εναντίον μαγείρων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα