ΑΘΗΝΑ
23:55
|
17.05.2024
Παραμένει σε απομόνωση στο Κέιπ Τάουν με ήπια συμπτώματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόσα διαγνώσθηκε χθες Κυριακή θετικός στην Covid-19 και παραμένει σπίτι του με ελαφρά συμπτώματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο της προεδρίας της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  Νοτιοαφρικανός πρόεδρος άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία μετά την επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του πρώην αναπληρωτή προέδρου Ντε Κλερκ στο Κέιπ Τάουν, και διαγνώσθηκε θετικός σε τεστ που έγινε χθες Κυριακή.

Ωστόσο, είναι «σε καλή διάθεση» και παρακολουθείται από τη Νοτιοαφρικανική Στρατιωτική Υγειονομική Υπηρεσία Εθνικής Άμυνας της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση της προεδρίας.

Σε ένα tweet τη Δευτέρα, ο Ραμαφόσα ευχαρίστησε τους Νοτιοαφρικανούς για τις ευχές τους και προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν σε εγρήγορση στη μάχη κατά του ιού.

«Καθώς αναρρώνω, το μήνυμα της εβδομάδας είναι: Παραμείνετε σε επιφυλακή. Κάντε ό,τι μπορείτε και χρειάζεται, για να παραμείνετε ασφαλείς, ξεκινώντας από τον εμβολιασμό. Τα εμβόλια μειώνουν δραματικά τις πιθανότητες σοβαρής ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου. Ας προστατεύσουμε όλοι τους εαυτούς μας. Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν, εύκολος και λειτουργεί».

Η Νότια Αφρική, όπου οι επιστήμονες εντόπισαν τη νέα παραλλαγή Όμικρον, εισήλθε πρόσφατα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας. Μόλις πάνω από το 25% της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ ένα επιπλέον 5% έχει εμβολιαστεί μερικώς

Πηγή: CNN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα