ΑΘΗΝΑ
12:04
|
02.05.2024
Φέρεται να έλαβε χρήματα για να κάνει τα εμβόλια για λογαριασμό άλλων. Σε εξέλιξη έρευνα του υπουργείου Υγείας. Θα έχει επιπτώσεις η «απάτη» στην υγεία…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έρευνα διεξάγουν στη Νέα Ζηλανδία οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές για να διαπιστώσουν εάν αληθεύει η καταγγελία πως ένας άνδρας έλαβε έως και δέκα δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού σε μια ημέρα για λογαριασμό άλλων, πιθανότητα αντιεμβολιαστών ή αρνητών της νόσου Covid-19 που θέλουν να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα.

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία. «Μας ανησυχεί πολύ αυτή η κατάσταση και το θέμα ερευνάται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές», είπε η εκπρόσωπος του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, Αστρίντ Κούρνιφ.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι ο άνδρας επισκέφτηκε πολλά κέντρα εμβολιασμού και πληρώθηκε για να πάρει τις δόσεις. Στη Νέα Ζηλανδία, για να χορηγηθεί ένα εμβόλιο, το άτομο πρέπει να παράσχει στον εργαζόμενο στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τη διεύθυνσή του, αλλά δεν απαιτείται περαιτέρω ταυτοποίηση.

Το υπουργείο Υγείας κάλεσε όσους έχουν κάνει περισσότερες δόσεις εμβολίου από τις συνιστώμενες να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή. Η ιόλογος Έλεν Πετούσις-Χάρις, από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα σχετικά με την πολλαπλή χρήση του εμβολίου, αλλά εικάζεται ότι ο άνδρας δεν θα υποστεί σοβαρή βλάβη.

«Γνωρίζουμε ότι οι υψηλότερες δόσεις έχουν ως αποτέλεσμα πιο γενικές αντιδράσεις στο εμβόλιο, όπως πυρετό, πονοκεφάλους και πόνους, οπότε εικάζεται ότι μπορεί κάποιος σε μία τέτοια περίπτωση να αισθανθεί πολύ άσχημα την επόμενη μέρα», δήλωσε η καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Όκλαντ.

Η Νέα Ζηλανδία αναμένεται να φτάσει τον στόχο εμβολιασμού του 90% του πληθυσμού της ηλικίας άνω των 12 ετών με δεύτερη δόση  πριν από τα Χριστούγεννα. 

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έρευνα κατά του IDF για δολοφονίες παιδιών στη Δυτική Όχθη

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Αποφυλάκιζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Ανάληψη ευθύνης για παρέμβαση σε εκδήλωση με ομιλητή τον Χρυσοχοΐδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα