ΑΘΗΝΑ
17:26
|
26.06.2026
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας.
ÔÇËÅÖÙÍÉÊÇ ÅÐÏÉÊÉÍÙÍÉÁ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÔÑÁÌÐ(ÃÑ.ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÄÇÌÇÔÑÇÓ ÐÁÐÁÌÇÔÓÏÓ/EUROKINISSI)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα (Δευτέρα, 13/12) τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, Σάουλι Νιινίστο, με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Κύριο αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στους τομείς συνεργασίας, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση της πανδημίας, και το μεταναστευτικό, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων με τη Λευκορωσία, η οποία κατηγορείται πως επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, όπως έκανε η Τουρκία στα σύνορα της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Νιινίστο για την πρόσφατη συνάντησή του στο Σότσι με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και στην αύξηση επισκέψεων υψηλών αξιωματούχων προς το σκοπό αυτό, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και εντός της ΕΕ.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μνημόνιο κατανόησης με την Ουκρανία υπέγραψε ο Θεοχάρης στο Γκντανσκ

Ρωσία: Ο Λαβρόφ αντικρούει τον Ρούμπιο, ζητάει σαφήνεια για τον μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τις απευθείας συνομιλίες με το Ισραήλ

UNICEF: Πάνω από 260 Παλαιστίνια παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα από την έναρξη της εκεχειρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα